Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Jeg tok kvelertak på Hedda

Hassan Hashin (35) har i avhør innrømmet at han tok kvelertak på Hedda Karterudseter (19).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Den drapssiktede Hassan Hashin har i politiavhør gått langt i å innrømme at han tok livet av Hedda Karterudseter på rommet hennes på Sogndal folkehøgskule, 28. oktober i fjor.

Etter det Dagbladet erfarer mener politiet at Hashin i praksis har tilstått drapet.

-  Men han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, som er på forsettlig drap, sier politiadvokat Knut Broberg.

Hashin satt i lange avhør i Oslo i hele går. Konfrontert med den alvorlige siktelsen, og at politiet har flere tekniske funn som knytter ham til åstedet, skal Hashin valgt å legge kortene på bordet.

-  Han erkjenner å ha vært på åstedet, og han erkjenner å ha tatt kvelertak på Hedda, sier Hashins advokat Herman Hoff, som bisto sin klient under avhøret i går.

Skjult av venner

Etter det Dagbladet erfarer, skal familie og nære venner ha hjulpet med å skjule Hashin i Nederland. Hvor mye han har fortalt dem om grunnen til flukten, vet ikke politiet. Til slutt var det elektroniske spor som avslørte Hashin. Da han skulle ta ut penger i en minibank slo politiet til, etter å ha sirklet ham inn i flere uker. Til politiet har Hashin forklart at han fulgte Hedda hjem etter festen på utestedet Meieriet i Sogndal. I avhør har han sagt at de to var venner, og kjente hverandre fra før.

-  Han er sliten etter tida på flukt, og synes det er greit å få forklart seg for politiet. Han virker som en oppriktig person, sier Hoff.

Under oppsikt

Hashin ble tatt i den nederlandske byen Zwolle forrige fredag. Da hadde nederlandske spanere holdt leiligheten hans under oppsikt i flere dager.

Da Hashin forlot skjulestedet sitt om formiddagen, slo politiet til, og pågripelsen var udramatisk.

Like før drapsalarmen gikk i Sogndal, flyktet Hashin fra bygda. Han tok ut en større pengesum, og tok nattbussen til Oslo. Derfra har flukten gått videre til Frankrike, før han endte i Nederland. Hassan Hashin har samtykket i varetektsfengsling, og vil ikke møte i dagens fengslingsmøte i Sogndal.

DREPT: Hedda Karterudseter ble kvalt på rommet sitt på Sogndal folkehøgskule 28. oktober i fjor.
TILSTÅR: Hassan Hashin
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media