- Jeg tør ikke gå ut

Sandra Danielsen (27) ble overfalt og mørbanket i Skien i helga. Hun reagerer sterkt på at 29-åringen som angrep henne allerede er sluppet fri.

MØRBANKET: De to bildene viser Sandra Danielsen kort tid etter voldsepisoden, og hvordan skadene ser ut nå i dag. Onsdag skal hun tilbake på sykehuset og knekke tilbake nesa, som er brukket. Foto: Privat
MØRBANKET: De to bildene viser Sandra Danielsen kort tid etter voldsepisoden, og hvordan skadene ser ut nå i dag. Onsdag skal hun tilbake på sykehuset og knekke tilbake nesa, som er brukket. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandra Danielsen (27) var på vei hjem fra byen natt til lørdag, da hun plutselig ble overfallt bakfra.

- Jeg fikk et slag i bakhodet, før han tok kvelertak på meg, sier hun til Dagbladet.

Hun beskriver så en brutal kamp, der gjerningsmannen slo henne gang etter gang i ansiktet, mens han satt oppå hendene hennes. Han prøvde også å skille beina hennes. Danielsen mener det var et voldtektsforsøk hun ble utsatt for.

Voldsmannen ga seg da en ukjent jente kom til unnsetning. Noen forbipasserende holdt voldsmannen til politiet kom til stedet.

Sandra bare løp, til hun falt om. Kort tid etter ble hun plukket opp av ambulansen.

- Det gikk først opp for meg hva jeg hadde vært ute for da jeg kom på sykehuset. Jeg føler at jeg har sett det på film, sier hun til Dagbladet.

- Aldri sett ham før På sykehuset konstaterte de hjernerystelse og brukket nese.

- Det er fortsatt vondt og veldig hovent. Jeg skal tilbake på onsdag og knekke nesa tilbake, sier hun.

Hun sier at overfallet kom helt umotivert.

- Jeg hadde aldri sett ham før, sier hun.

Telemark politidistrikt har loggført at de fikk inn melding klokken 03.09 lørdag om en dame som hadde blitt slått til i Haugenkrysset og at hun blødde fra hodet.

En 29-åring fra Polen ble pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse. Polakken ble avhørt lørdag formiddag, før han ble løslatt. Telemark politidistrikt mener de ikke hadde grunnlag for å varetektsfengsle 29-åringen.

- Ikke grunnlag - Det er jo sånn at for å begjære varetektsfengsling så må det enten være bevisforspillelsesfare, gjentakelsesfare eller unndragelsesfare. Vi mener at det ikke er grunnlag for varetektsfengsling, sier jourhavende jurist ved Telemark politidistrikt, Asle Sandnes til TA.

Ifølge Telemarksavisa har 29-åringen forklart at han ikke husker noe fra hendelsen.

- Jeg synes det er sykt at han slapp ut igjen så fort. Jeg tenker at i og med at han er polsk, vil han stikke av til Polen før han gjør opp for seg, sier hun til Dagbladet.

Hun er fortsatt skjelven etter voldsepisoden.

- Jeg fryktet for livet mitt. Det er mest når jeg er alene at jeg tenker på det. Jeg får bilder i hodet av at han slår.

- Jeg er redd for å treffe ham igjen, og tør ikke gå ut. Jeg har ikke vært ute siden det skjedde, sier hun.