VIL HA SVAR: Kate McCann er desperat etter svar om hva som skjedde med dattera Madeleine da hun forsvant for sju år siden. Om ti dager skulle hun ha fylt 11 år. Foto: AP Photo/Francisco Seco/NTB Scanpix
VIL HA SVAR: Kate McCann er desperat etter svar om hva som skjedde med dattera Madeleine da hun forsvant for sju år siden. Om ti dager skulle hun ha fylt 11 år. Foto: AP Photo/Francisco Seco/NTB ScanpixVis mer

- Jeg trenger å finne ut om Madeleiene lever eller er død

Kate McCann drar minst en gang i året til feriestedet Maddie forsvant fra for sju år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om ti dager skulle hun ha fylt 11 år.

Men fire år gammel forsvant Madeleine McCann fra feriestedet Praia da Luz i Portugal, mens foreldrene spiste middag på en restaurant like i nærheten.

- Jeg må vite Nå forteller moren Kate McCann (46) om sin desperate kamp for å få svar på hva som skjedde med dattera.

- Jeg trenger å finne ut om Madeleiene lever eller er død. Det trenger vi å få vite. Det verste er ikke å vite, sier hun til The Sun.

I morgen er det sju år siden dattera forsvant.

46-åringen forteller at de fremdeles håper å finne henne i live.

- Vi vil åpenbart ha Madeleine tilbake, men vi ønsker et svar. Jeg har brukt tid til å tenke "Hva vil du helst? Ikke vite, eller finne ut noe du ikke vil høre?". Jeg har brukt mange timer på det, og hver gang tenker jeg at vi har behov for å få vite, sier hun.

Drar til Portugal I et intervju med BBC forteller hun at hun en eller to ganger i året drar til Praia da Luz. Der føler hun seg nærmere Maddie, som hun kalles.

- Det var det siste stedet vi var med Madeleine. Jeg går i gatene og prøver å lete etter svar. Det hjelper meg som regel, sier hun.

Hun mener det beste som kunne ha skjedd er at hun har blitt bortført av noen som ønsket seg barn, og at hun blir elsket og tatt vare på.

Hjemme i Leicestershire er pikerommet til Maddie nøyaktig slik som det var da hun forsvant.

FREMDELES FORSVUNNET: Madeleine McCann forsvant fire år gammel fra fersiestedet Praia da Luz i Portugal. Dette bildet er tatt 3. mai 2007, samme dag som hun forsvant. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix
FREMDELES FORSVUNNET: Madeleine McCann forsvant fire år gammel fra fersiestedet Praia da Luz i Portugal. Dette bildet er tatt 3. mai 2007, samme dag som hun forsvant. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix Vis mer

- Det har forblitt absolutt urørt. Hun vil kanskje endre det litt siden hun har blitt litt eldre, sier hun.

Ny etterforskning Britisk politi har startet en ny etterforskning av forsvinningsgåta i juli i fjor. Også politiet i Portugal har gjenopptatt saken.

Kate McCann sier hun er frustrert over at politiet i Portugal så langt har utelukket samarbeid med britisk politi, og det hun mener er en lang og byråkratisk prosess.

- Som foreldre er tregheten i politietterforskningen i Portugal vanskelig å takle. Jeg finner det ganske urovekkende, sier hun til BBC.

- Vær vennlig å jobb sammen, ber hun.

- Vi elsker og savner deg På oppfordring fra BBC sender hun også en beskjed til Madeleine McCann - om hun ser på et sted i verden:

- Vi elsker deg, Madeleine. Vi savner deg hver dag som vi gjorde den første dagen, og vi venter på deg. Vi kommer aldri til å gi opp. Vi vil gjøre hva vi kan for å finne deg.

DRAR TILBAKE: Det var fra dette turistshotellet Madeleine McCann forsvant i 2007. Kate McCann forteller at hun drar tilbake en eller to ganger i året. Foto: Reuters/Jose Manuel Ribeiro/NTB Scanpix
DRAR TILBAKE: Det var fra dette turistshotellet Madeleine McCann forsvant i 2007. Kate McCann forteller at hun drar tilbake en eller to ganger i året. Foto: Reuters/Jose Manuel Ribeiro/NTB Scanpix Vis mer