- Jeg trenger ikke at Gro synes synd på meg

Erna Solberg sier at hun lever godt med partiets vedtak om å fjerne pappakvoten.

LEVER GODT MED VÅRT STANDPUNKT: Høyre og Erna Solberg er imot at fedre skal ha en egen kvote av foreldrepermisjonen, og mener foreldre selv skal bestemme fordelingen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
LEVER GODT MED VÅRT STANDPUNKT: Høyre og Erna Solberg er imot at fedre skal ha en egen kvote av foreldrepermisjonen, og mener foreldre selv skal bestemme fordelingen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har jo litt sympati med Erna. Jeg vet at hun kjempet imot vedtaket. Så stakkars, det er ikke greit, sier Ap-veteranen Gro Harlem Brundtland i et intervju med Dagbladet om Høyres partivedtak om å fjerne pappakvoten.Men Erna Solberg sier at hun ikke trenger landsmoderens sympati.

- Jeg trenger ikke at Gro synes synd på meg. Jeg lever godt med det standpunktet jeg har tatt, sier Høyre-lederen til Dagbladet, og utdyper:

- Jeg tror at foreldre er i stand til å gjøre egne valg. For noen år siden var jeg usikker på om likestillingen var kommet langt nok. Men de årene som har gått og den responensen jeg har fått, viser at det er et problem at foreldre ikke kan velge fritt. Familier og barn er ulike. Hverdagen er mer komplisert for de som ikke har en jobb som lett lar seg tilpasse. Familien er nærmest til å bestemme dette selv. Og rettighetene består, sier Solberg.