- Jeg trenger tre, fire år på å bli helt gjeldfri

Idar Vollvik sier han har rundt 30 millioner kroner i privat gjeld gjennom selskapet Vollvik Invest. Han håper å være kvitt alt dette i løpet av tre til fire år.

BER OM TID: Idar Vollvik ber om forståelse for at han ikke kan trylle. Han lover at alle private långivere skal få pengene sine tilbake med gode renter i løpet av tre til fire år.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
BER OM TID: Idar Vollvik ber om forståelse for at han ikke kan trylle. Han lover at alle private långivere skal få pengene sine tilbake med gode renter i løpet av tre til fire år. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Mandag kveld klarte han å kvitte seg med nok en konkursbegjæring, denne gangen fra Tom Kristian Altenborn i firmaet Fire X TA. Han hadde et opprinnelig krav på 2,5 millioner kroner, som med renter og renters renter var steget til vel 3,5 millioner kroner.

Det skal ifølge Dagens Næringsliv være den tiende konkursbegjæringen Vollvik har klart å ri unna de siste åra.

- Nedbetalingsavtale - Jeg hadde vært på en flere uker lang reise til leverandører i Europa og tre uker i huset vårt i Marbella. Posten fra advokaten til Altenborn hadde ikke nådd fram til meg. Så snart jeg fikk konkursbegjæringen i min hånd, tok jeg kontakt og fikk ordnet med en nedbetalingsavtale. Det finnes ikke noe vondt blod mellom oss, sier Idar Vollvik til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at han fremdeles har mye gjeld i sitt private selskap Vollvik Invest.

- Jeg skylder tilsammen rundt 30 millioner kroner til sju, åtte personer, eller deres selskaper. Det vil sikkert gå tre til fire år før jeg kan klare å være kvitt all privat gjeld. Jeg har tømt alle skuffer og skap og solgt alt som kan selges.

- Hva med den store eiendommen i Marbella i Spania?

- Alle skal bli fornøyd - Den er til salgs, men det finnes ikke noe marked som vil kjøpe i Spania nå. Derfor har vi valgt å leie ut dette huset. Inntektene balanserer kostnadene der, og det er jeg godt fornøyd med. Alle som har lånt meg penger, skal få pengene tilbake. De har ikke gitt meg almisser, jeg betaler tilbake med høye renter. Alle skal bli fornøyd, men jeg kan ikke trylle. Det vil ta litt tid, sier Idar Vollvik.

Han forteller at han på det meste hadde rundt 300 millioner kroner i privat gjeld. Det var etter at han spekulerte bort hele formuen på godt over to milliarder kroner i aksjer. For tre år siden eide han 60 prosent i alle Ludo-selskapene.

- Nå har jeg i gjennomsnitt 20 prosent av aksjene i Ludo-selskapene. På sikt har jeg muligheter for å realisere opsjoner som kan gjøre det mulig for meg å ta tilbake mer av eierskapet i selskapene. Nå er det i hovedsak Ludo Store som teller for meg. Vi begynte for alvor å få fart i dette selskapet i september i fjor. Omsetningen øker fantastisk. Gi oss litt tid, og dette skal bli riktig så bra.

- Taper i Thailand Idar Vollvik sier at satsingen med Ludo Mobil i Thailand har att mye lenger tid enn han kunne tenke seg til.

- Det skyldes at staten bruker så lang tid på å få opp flere basestasjoner. Vi ligger på været der og venter på flere stasjoner. I denne tida taper vi kanskje 100 000 kroner i måneden i Thailand. Vi hadde et forsprang på de store konkurrentene, men avstanden er nå blitt mindre. Det må vi leve med, sier Idar Vollvik.