- Jeg trodde barns beste var noe vi kunne bli enige om

Frp og Venstre krangler så busta fyker om innvandring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Venstre og Frp kan etter valget havne i regjering sammen, men da Per Sandberg (Frp) og Guri Melby (V) skulle debattere asylpolitikk var det tydelig at de to partiene er langt fra å være enig om hvordan den beste asylpolitikken er.

- Barn trenger særlig beskyttelse, framholder Melby.

- Nå sitter barn på mottak og bare venter på å bli sendt ut, sier hun.

- Ta konvensjonen på alvor Per Sandberg sier at han er enig med Venstre i at innvandringspolitikken har feilet, men han mener at den har gjort det de siste 20 åra, og at Frp, som ikke har vært i regjering i denne perioden, dermed ikke har fått gjøre noe med saken.

- Dette har pågått siden Bondevik I, siden 1999, sier han, og forteller at det nå sitter 16 000 barn på norske asylmottak.

- Nå må vi ta FNs barnekonvensjon på alvor, sier Sandberg.

Han vil ikke garantere for at barn som har vært i landet lenge vil få opphold med Frp i regjering, for å unngå å «oppfordre til å utfordre myndighetene».

- Konflikter Han sier at antallet asylsøkere må reduseres.

- Det er konfliktene i verden som gjør at det er så mange søkere, sier Melby, som tydelig er uenig med Frp-politikeren.

Venstre-politikeren konstaterer at Frp vil bryte FNs barnekonvensjon. Sandberg benekter dette.

- Jeg er sikker på at Høyre og KrF vil føre en mer human asylpolitikk enn Frp. Frp vil bli nedstemt, sier Melby.

Hellas Måten Hellas holder illegale innvandrere og asylsøkere i forvaring på fungerer utmerket, har Per Sandberg tidligere fortalt Dagbladet. Han ønsker å bygge lignende anlegg i Norge. Amnesty sier at Hellas er verst på behandling av asylsøkere, og mener at asylsøkerene i lukkede møttak behandles «verre enn dyr».

Sandberg selv avviste da kritikken, og sa at justisminister Faremo er med på å finansiere slike mottak gjennom EØS, og at FN også støtter lukkede mottak.

Melby gikk da også ut, og kalte forslaget til Sandberg «kynisk og bakstreversk».

- Dette viser at det er en stor avgrunn mellom Venstre og Frp. Vi har hele tiden sagt at vi helst ønsker oss en regjering sammen med Høyre og Krf, sa hun.

Skattepenger Sandberg sa tidligere i år at han ønsker å bruke norske skattepenger til å bygge en asylmur i Hellas.

 

-70 prosent av asylsøkerne og illegale innvandrere kommer seg til Europa via Hellas. Vi må styrke yttergrensene, og det må Norge bidra med. Vi kan ikke overlate ansvaret til grekerne som ikke har økonomi til å sikre vår yttergrense, forklarte Per Sandberg til Dagbladet.