«Jeg trodde de skulle kappe hodet av meg»

Da bevæpnede menn stilte seg bak ham og kidnapperne begynte å filme, var John Martinkus (35) sikker på at han skulle dø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): -  Jeg var livredd. Vi har alle sett disse videoene av halshogginger, og dette var samme format: Mennene sto bak meg med våpen, mens jeg ble plassert på en stol foran dem, forteller den australske tv-reporteren John Martinkus til The Times.

Dette skjedde åtte dager etter at videoen som viste drapet på Ken Bigley (62) ble frigitt.

Søndag ble Martinkus løslatt, etter et døgn i fangenskap i Bagdad. Tirsdag ble den britiske sjefen for Care International i Irak, Margaret Hassan (59), kidnappet.

Martinkus lånte selv kidnapperne kamerastativet sitt.

-  Jeg måtte si hvem jeg var, hva jeg gjorde, og at det irakiske Mujahedin hadde behandlet meg bra og med respekt, og lovte å frigi meg fordi jeg ikke jobbet for amerikanerne. Mens jeg leste så jeg for meg at noen skulle ta tak i hodet mitt og kappe det av, forteller han.

Bind for øynene

Tv-reporteren hadde vært i Irak i nesten tre uker, og skulle reise hjem forrige søndag. På vei ut fra hotellet ble plutselig bilen stoppet av bevæpnede menn. Martinkus ble kjørt til en forlatt bygning og sluppet inn i et mørkt rom med gitter for vinduene og lenker på gulvet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer