- Jeg trodde de skulle sprenge hele bygget

Det ble et knalltøft møte med de tiltalte for en kvinnelig driftsleder i NOKAS, da hun i dag møtte som første siville vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Driftslederen, som sorenskriver Helge Bjørnestad anmodet media om ikke å navngi, kjempet periodevis mot tårene, og hun var ustø i stemmen.

- Jeg trodde de skulle sprenge hele bygget, forklarer kvinnen om sin reaksjon på skuddsavnene som ble avfyrt mot sikkerhetsglasset i NOKAS-bygningen.

Driftslederen forklarer at hun telte sju ranerne nede i atriumet utenfor banken.

- Jeg vet ikke om jeg telte høyt eller inne i meg. Jeg har vanskelige med å huske hva jeg egentlig hørte, fortsatte hun.

Etter de at hadde utløst alarmen, kom flere ansatte seg ut av bygningen, og de følte seg på en måte trygge, ifølge kvinnen.

- Etter hvert hørte vi ikke mer skyting, og da forsto jeg at ranerne hadde kommet seg inn i banklokalene, sa driftslederen.

Sjøl om de hadde følt seg trygge, endret dette seg da de skjønte at ranerne var inne, og de flyttet seg lengre unna åstedet.

- Vi gikk bort til en politibil som sto der. Det var to politifolk der. Nå er vi reddet, nå er vi trygge, mente vi, sa kvinnen.

SIMULER SKYTING:
David Toska, forsvarer Øystein Storrvik og medtiltalte Metkel Betew under befaring på åstedet i forrige uke. Foto: SCANPIX
SIMULER SKYTING: David Toska, forsvarer Øystein Storrvik og medtiltalte Metkel Betew under befaring på åstedet i forrige uke. Foto: SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer