Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg trodde det skulle være en slags rettferdighet i det»

Benjamins mamma, Marit Hermansen, er fryktelig skuffet over dommen. - Da jeg satt der underveis, tenkte jeg at det ble 21 år. Dette er ikke nok antall år, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mammaen til Benjamin har fulgt rettssaken mot sønnens drapsmenn fra dag én i Oslo tingrett.

- Det har vært kjempetøft, sier Marit Hermansen.

I går satt hun stille på første rad for til slutt å høre dommeren si 16, 15 og tre års fengsel for de tre tiltalte.

- De har ikke fått nok antall år. Her er det så mange skjerpende omstendigheter. Å bli drept bare fordi du er brun i huden, fordi noen har bestemt seg for at de er mer verdt enn andre, at noe kan være mer skjerpende enn det kan jeg ikke begripe, sier Marit Hermansen.

Veien videre

I går valgte hun å snakke med pressen like etter at dommen falt. Hun har mistet sin eneste sønn, og nå håper hun lagmannsretten vil gi Jahr og Kvisler den straffen hun mener de fortjener.

Månedene etter 26. januar i fjor har vært en enorm belastning for 46-åringen. Hun har tidligere forklart hvor vanskelig det har vært å forholde seg til at sønnens død er blitt en offentlig sorg. Marit Hermansen sliter fortsatt med å få plass til sin private sorg, og vet ikke ennå hvor veien går videre.

- Nå skal jeg sitte ned og grine tenker jeg. Jeg går videre hele tida. Om dette gjør det lettere eller vanskeligere vet jeg ikke. For meg finnes det fortsatt bare ett skille: Før og etter Benjamin, sier Marit Hermansen.

Ingen rettferdighet

Hun har hele veien håpet og trodd at Joe Erling Jahr og Ole Nicolai Kvisler skulle få lovens strengeste straff. Likevel er hun glad for at dommeren slo fast at drapet på Benjamin var rasistisk motivert.

- Jeg følte at de hørte på alt jeg håpet de skulle høre, men det ga ingen uttelling. Underveis har jeg trodd at det skulle være en slags rettferdighet i det. Det føler jeg ikke at det har blitt. Dommeren sier at dette er rasistisk. Det ses, oppfattes og høres som det er det, likevel tillegges det ingen vekt. Det er vel litt som det er ellers også, at rasismen er der, vi ser den, men vi bryr oss ikke, sier Marit Hermansen.

URETTFERDIG: - Ja, jeg er skuffet, sier Marit Hermansen (46) etter dommen i går. Hun mener straffen er for lav i forhold til det rasistiske motivet.
Hele Norges coronakart