Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg trodde han levde ganske rolig for tiden

Venner beskriver drapsofferet Freddy Falmark som en snill og god mann.

FAMLER I MØRKET Oslopolitiet ber  presse, publikum og rusmiljøet om hjelp til å oppklare drapet på Freddy Nilsen Falmark. De tror saken vil bli oppklart, men nå famler de i mørket. Foto:Privat/Politiet
FAMLER I MØRKET Oslopolitiet ber presse, publikum og rusmiljøet om hjelp til å oppklare drapet på Freddy Nilsen Falmark. De tror saken vil bli oppklart, men nå famler de i mørket. Foto:Privat/Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet tror de vil oppklare drapet på Freddy Nilsen Falmark (56).  

- Vi vet bare ikke når. Vi trenger mer informasjon fra miljøet han var en del av, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, seksjonssjef ved vold og sedelighetsseksjonen, til Dagbladet.

Falmark var ifølge politiet en del av et rusmiljø, og han er dømt for flere forhold. Falmark hadde også flere helseplager, blant annet reumatisme, og har i retten forklart at han brukte hasj som smertelindring, selv om han visste at det var ulovlig.

Drept hjemme Politiinspektør Rohde forteller at Falmark ble funnet ved en tilfeldighet onsdag 19. januar. Politiet vil ikke si noe om hvor lenge de mener den drepte har ligget i leiligheten før han ble funnet. Politiet har grunn til å tro at leligheten er åstedet.

- En ambulanse var på et annet oppdrag i Breigata 9 hvor Falmark har sin leilighet. En nabo ba ambulansepersonellet sjekke hans leilighet. Døra var åpen og der ble den drepte funnet, sier hun.  

- Vi har nå et behov for å foreta flere avhør og har et sterkt behov for å snakke med Falmarks bekjentskapskrets, sier hun.  

Politiet vil ikke si noe om motiv, drapsvåpen eller omstendigheter på åstedet, men oppgir at Falmarks familie er varslet.

Aktiv på Facebook Dagbladet snakket i kveld med en venninne av Freddy Falmark. Hun trodde det meste stod bra til med ham på bakgrunn av flere eposter hun fikk fra den drepte den siste tiden.  

- Jeg så han sist innlogget på Facebook åtte minutter over tre natt til tirsdag denne uken. Jeg har kjent Freddy siden vi var 6 år gamle. Han var en snill og god mann, sier hun til Dagbladet.  

Veninnen forteller at sist uke fikk hun flere eposter fra Falmark hvor han oppdaterte henne på livet han levde med reumatiske smerter.  

- Han fortalte at han bare hadde hatt tre smertefrie dager de siste seks årene. Men ut i fra det ryddige språket og det han fortalte meg om julefeiringen, trodde jeg at han levde ganske rolig for tiden, sier hun.  

En annen venn av Falmark gir også gode skussmål til den drepte 56-åringen.  

- Han var bare snill og grei, men miljøet han vanket i var jo ikke det beste, sier en venninne av avdøde til Dagbladet. Hun forteller at hun har kjent ham i over 30 år.

Gledesspreder Hun er sjokkert over at 56-åringen ifølge politiet skal ha blitt drept i sitt eget hjem på Grønland i Oslo.

TAUET BORT:  Politiet tauet fredag kveld bort en bil utenfor lelilighetskomplekset Falmark bodde i.
 Freddy Falmark (56) ble funnet død torsdag kveld
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
TAUET BORT: Politiet tauet fredag kveld bort en bil utenfor lelilighetskomplekset Falmark bodde i. Freddy Falmark (56) ble funnet død torsdag kveld Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det er sjokkerende det som har skjedd, men i det miljøet kan man ha mange fiender, sier venninnen.

Hun betegner Falmark som en gledesspreder og som en mann som alltid var i godt humør.

- Det er ikke lenge siden vi vekslet noen hyggelige meldinger på Facebook. Han var alltid glad, han, og alltid en person som fikk meg til å le, sier hun til Dagbladet.

Politiet har ikke brakt på det rene om Falmark bodde alene i leiligheten i Breiegata.  

- Han er registrert som leietaker av leiligheten og vi har ingen status på hvor mange som kan ha bodd der, sier hun.

Hemmelighetsfulle Rett over gaten for leilighetskomplekset hvor den drepte Freddy Nilsen Falmark bodde, driver Hansa Eren kolonialbutikk. Han ble i går avhørt kort av politiet.

- De spurte om jeg hadde kameraovervåking i butikken min. Da jeg spurte om hvorfor de lurte på det, sa de at det var hemmelig. jeg har ikke overvåking, men skjønner nå hvorfor de var så hemmlighetsfulle. Som du ser, det er fem meter bort til døra til der han bodde, jeg har ikke fått med meg at noen er drept, sier han til Dagbladet.

BER OM HJELP Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ber om hjelp fra alle i jakten på Freddy nilsen falmarks drapsmann.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
BER OM HJELP Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ber om hjelp fra alle i jakten på Freddy nilsen falmarks drapsmann. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling