- Jeg trodde han skulle drepe meg

Kvinnen (26) kom til Norge som prostituert 15. juli. Tre dager senere ble hun voldtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagbladet.no avslørte tidligere i dag at en 33 år gammel mann er siktet og varetektsfengslet for å ha voldtatt to kvinnelige prostituerte i Oslo i sommer. De fornærmede er en norsk kvinne og en 26 år gammel kvinne fra Bulgaria.

LES OGSÅ: 33-åring voldtektstatt to ganger.

– Hun var livredd og fryktet hun skulle bli drept, sier advokat Trine Rjukan til Dagbladet.no.

Hun er bistandsadvokat for den 26 år gamle kvinnen fra Bulgaria. Kvinnen kom til Norge og Oslo søndag 15. juli i år for å prostituere seg.

Tre dager senere - den 18. juli - skal hun ha blitt voldtatt av den angivelige voldtektsmannen.

– Hun hadde nettopp kommet til Oslo og hadde ikke hørt advarslene og ryktene som florerte om denne mannen. Hun ante heller ikke hvilke opplysningskilder som fantes, sier bistandsadvokaten.

- Flere voldtatt

Ifølge 26-åringen, som forteller sin historie til Dagbladet.no via sin bistandsadvokat, plukket en mann henne opp fra gata og inviterte henne inn i bilen sin. De kjørte avgårde til et ukjent sted der mannen skal ha voldtatt og mishandlet henne.

IKKE ADVART: Siden den 26 år gamle kvinnen fra Bulgaria nettopp hadde kommet til Norge hadde hun ikke hørt ryktene om den angivelige gjerningsmannen. ILLUSTRASJONSFOTO: Bjørn Langsem/Hans-Martin Thømt Ruud
IKKE ADVART: Siden den 26 år gamle kvinnen fra Bulgaria nettopp hadde kommet til Norge hadde hun ikke hørt ryktene om den angivelige gjerningsmannen. ILLUSTRASJONSFOTO: Bjørn Langsem/Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer

– Mannen voldtok, mishandlet og truet henne på livet med et våpen. Hun ble slått i ansiktet og i magen, sier Rjukan.

Noen dager senere kom hun ifølge bistandsadvokaten i kontakt med Pro Sentret- Oslo kommunes hjelpetiltak for prostituerte. Derfra gikk veien videre til legevakten der hun gjennomgikk full undersøkelse ved voldtektsmottaket. Kvinnen anmeldte så forholdet til politiet den 26. juli.

Politiet pågrep så mannen dagen etter, men hadde ikke nok grunnlag til å  varetektsfengsle ham. Dermed ble han sluppet ut igjen.

Da skal han ha slått igjen - denne gangen mot en kvinnelig prostituert fra Norge.

Oslopolitiet sier til Dagbladet.no at de er kjent med at det har også har vært flere voldtekter innad i Oslos prostitusjonsmiljø den siste tiden.

Politiet sier imidlertid at de er avhengig av at kvinnene gjør seg til kjenne og anmelder forholdene for at de kan jobbe videre med mistanken og for å finne ut om den nå siktede personen står bak tilfellene.

Visste ikke om advarsel

Den angivelige voldtektsmannen har skapt frykt i prostitusjonsmiljøet i sommer. Kvinnene har advart hverandre mot mannen på gata. Hos Pro Sentret i Tollbugata i Oslo sentrum henger det en lapp som advarer mot mannen:

«IKKE TA TUR MED MANN I HVIT MERCEDES, REG. NR XX XXXXX. HAN ER SANNSYNLIGVIS PAKISTANER, VELBYGD, SNAKKER DÅRLIG NORSK. HAN ER SVÆRT VOLDELIG! VI HAR FÅTT INN MANGE ADVARSLER PÅ DENNE MANNEN. HAN HAR OGSÅ BLITT OBSERVERT KJØRENDE I EN RUSTRØD (?) BIL.»

– Siden hun nettopp hadde kommet til byen visste hun ikke om advarslene mot mannen eller om lappen hos Pro Sentret. Derfor ble hun med han i bilen den dagen, sier Rjukan.

Bistandsadvokaten forteller til Dagbladet.no at hennes 26 år gamle klient har vært livredd etter voldtekten.

– Hun kvier seg for å ta turer. Hun frykter å møte på mannen som voldtok henne. Hun er redd klienter generelt. Samtidig kan hun ikke slutte å jobbe. Ellers vil hun ikke klare seg økonomisk, sier Rjukan til Dagbladet.no.

Bidro til pågripelsen

Hun forteller at 26-åringen nå er svært glad for at den angivelige gjerningsmannen er arrestert og varetektsfengslet.

- Hun har bidratt til pågripelsen. Hun har vært på fotokonfrontasjon og hun gjenkjente mannen umiddelbart, sier advokat Trine Rjukan.

Ifølge den siktede 33-åringens forsvarer, Eldbjørg H. Martinsen, stiller han seg uforstående til siktelsen mot ham.

BISTÅR:</B> Advokat Trine Rjukan bistår den 26 år gamle kvinnen fra Bulgaria. Hun forteller at kvinnen trodde hun skulle bli drept under voldtekten.
ADVARSELEN: Hos Pro Sentret i Tollbugata kan man henge opp advarsler mot potensielt farlige kunder på en oppslagstavle. Dette er advarselen mot mannen som nå er siktet for to voldtekter.