- Jeg trodde ikke det jeg så

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen er ikke i tvil om at folk må tåle belastningen det medfører å melde fra til politi om vold og overgrep mot barn.

LÆRE AV FEIL:Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen beundrer personer som Trine Pettersen (midten) og Ragnhild Gjerstad for å gå ut offentlig med sine opplevelser fra vold i nære relasjoner, og også snakke om feilene som ble gjort. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
LÆRE AV FEIL:Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen beundrer personer som Trine Pettersen (midten) og Ragnhild Gjerstad for å gå ut offentlig med sine opplevelser fra vold i nære relasjoner, og også snakke om feilene som ble gjort. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LARVIK (Dagbladet): Vestfold SV gjennomførte et møte på Quality Hotel Grand Farris om det å kunne gi barn en trygg oppvekst. Foruten statsråden var også Ragnhild Gjerstad, bestemoren til Christoffer Gjerstad Kihle, som åtte år gammel ble drept av stefaren sin i 2005, og Trine Pettersen, som har skrevet boka «Lyspunktet når volden tar slutt». Om hvordan det er å vokse opp i voldsbelastet hjem.

- Jeg trodde ikke det jeg så, fortalte Ragnhild Gjerstad til forsamlingen.

Hun fortalte om tiden før barnebarnet ble drept. Om sårene og merkene og hvordan hun forsøkte å få gutten til å fortelle.

Christoffers stemme - Jeg gjorde mange feil. Nå angrer jeg for eksempel på at jeg ikke ba han tegne hvordan han hadde det hjemme. Og jeg skulle også ha snakket med skolen. Ha brydd meg mer, sa hun.

Ragnhild lukket seg ikke inne. Etter Christoffers død har hun skrevet bok om saken, og ikke minst kritisert seg sjøl i offentlighet for ikke å ta signalene.

- Skjebnen til Christoffer har gitt meg en glød. Han kan jeg ikke få tilbake, men hans stemme kan hjelpe andre barn i samme situasjon, konkluderer Ragnhild.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer