BRAST I GRÅT:  Kjæresten til Robin Vedvik Helmersen (i midten), Mari Gaarden Myhre (lengst til høyre) forklarte seg i retten i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BRAST I GRÅT: Kjæresten til Robin Vedvik Helmersen (i midten), Mari Gaarden Myhre (lengst til høyre) forklarte seg i retten i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Jeg trodde ikke det skulle bli så vanskelig å snakke om

Kjæresten til Robin Vedvik Helmersen brast i gråt da hun forklarte seg i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kjæresten til Robin Vedvik Helmersen, Mari Gaarden Myhre, brast i gråt da hun forklarte seg i Oslo tingrett i dag.

- Jeg trodde ikke det skulle bli så vanskelig å snakke om, sier Gaarden Myhre i retten da hun fikk spørsmål om hvordan hun har det med Robin i dag.

- Han overrasker meg ofte positivt. Det er jo ikke lenge siden han begynte å snakke igjen, han må hente frem igjen alt det gamle.

Trodde han fikk anfall I retten fortalte hun om hvordan hun snakket med Robin på telefonen da ulykken skjedde. De hadde nettopp hatt tentamen og Robin var ferdig før henne.

- Da det ble brutt skjønte jeg ikke hvorfor. Han ladet jo telefonen kvelden før. Da jeg rundet hjørnet så jeg en person på bakken, og da jeg så skoene skjønte jeg at det var Robin. Jeg trodde først han hadde fått et astmaanfall, forklarer hun.

Etter ulykken og i rettssaken mot gårdeieren i Oslo tingrett har det vært mye snakk om hvor isklumpene falt fra.

Tok bilde Tore Johan Floberg, eier av nabogården og tidligere mistenkt i saken, mener han har blitt urettferdig behandlet.

- Sandvold har bevisst prøvd å legge skylden over på meg. Men jeg tok et bilde av isen på taket hans. Et bilde lyver ikke, sier Floberg til Dagbladet.

Floberg forklarte i retten i dag at han ved to forskjellige anledninger observerte is på taket av gården til Sandvold. Den første gangen sa han ifra hos Brilleland som holder til i gården.

- Forferdelig Andre vitner, politiet og sakkyndige forklarte seg også i retten i dag, mens Robin selv fortalte sin versjon i går.

Han hadde trent opp taleevnen i forkant av rettssaken, og klarte å svare på spørsmål med korte setninger og enkle ord.

- Forferdelig, svarte han da han fikk spørsmål om hvordan han opplevde situasjonen sin.

- Godt sikret Oslo statsadvokatembeter har tatt ut tiltale mot Bik Bok-gründer Kenneth Sandvold, broren Willy og Sandvold Bolig AS.

Kenneth Sandvold fortalte i retten at bygget i Niles Juels gate 29 er i god stand.

- Willy har tatt godt vare på gården. Taket har doble snøfangere, den øverste er også trukket med netting for å hindre ras, varmekabler i takrenne og nedløp. Vi har aldri fått klager fra beboere, naboer eller andre. Gården er bedre enn snittet, jeg vil si den er topp sikret, forklarte Sandvold, som sa at taket var tema i samtaler med broren hver morgen.

I RETTEN: Robin Vedvik Helmersen (25) fikk 16. mars i fjor en isblokk i hodet. Nå møter han i retten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I RETTEN: Robin Vedvik Helmersen (25) fikk 16. mars i fjor en isblokk i hodet. Nå møter han i retten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer