- Jeg trodde ikke det var så ille for henne

Tiltalt familiefar om overgrep mot seksåring.

-  - IKKE SEKSUELT MOTIVERT:  Det forklarte tiltalte i den omfattende overgrepssaken i Gjøvik tingrett om en av handlingene har sagt seg delvis skyldig i. Tegning: Fedor Sagepin.
- - IKKE SEKSUELT MOTIVERT: Det forklarte tiltalte i den omfattende overgrepssaken i Gjøvik tingrett om en av handlingene har sagt seg delvis skyldig i. Tegning: Fedor Sagepin.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den overgrepstiltalte familiefaren i 40-årene bekreftet vesentlige deler av hendelsforløpet, men benektet de mest alvorlige påstandene fra jenta han forgrep seg mot på Skjetten høsten 2008.

Dette er ett av de tre tiltalepunktene mannen har sagt seg delvis skyldig i under den alvorlige overgrepssaken som nå blir rullet opp i Gjøvik tingrett. 

Da den tidligere ustraffede mannen forklarte seg for tingretten onsdag, vedgikk han at han «gjorde noe som var langt over grensen», ifølge Aftenposten. I tiltalen - og jentas forklaring - er overgrepet beskrevet  på en måte som regnes om voldtekt i straffejussen.

Mannen knyttes dessuten til overgrepet med DNA fra kroppsvæske funnet på jentas klær, og som matcher et DNA-funn fra fire år tidligere.

Da var det jenter som badet ved Ulsrudvannet i Oslo som anmeldte en ukjent mann som onanerte. Politiet fant DNA-spor, men kunne da ikke dokumentere fra hvem.

Denne episoden er ikke med i tiltalen.

- Respektfull måte
Tiltalte vedgikk i retten at han kledde av jenta og fotograferte henne. Han var også selv naken med på enkelte av bildene. Men forklaringen hans står i motstrid til jentas påstand om at det var betydelig fysisk kontakt dem imellom mens overgrepet pågikk.

- Jeg trodde ikke det var så ille for henne i og med at jeg ikke hadde oppført meg brutalt eller ufint på noen annen måte enn at jeg gjorde noe som var annerledes og rart. Jeg var veldig forsiktig med henne og prøvde bare å behandle henne på en respektfull måte, svarte tiltalte på spørsmål fra dommeren.

Også ett annet av punktene han har innrømmet delvis skyld for, ble behandlet i tingretten onsdag.

 TO UKER TIL:  Aktor, statsadvokat Marit Bakkevig og forsvarer, advokat Vegard Aaløkken under overgrepssaken i Gjøvik tingrett. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
TO UKER TIL: Aktor, statsadvokat Marit Bakkevig og forsvarer, advokat Vegard Aaløkken under overgrepssaken i Gjøvik tingrett. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix. Vis mer

En åtte år gammel jente ble truet til å kle av seg i Nittedal i fjor vår, og mannen kledte også av seg.

- Ville sjokkere meg selv
Tiltalte sa i retten at det ikke lå noe seksuelt motiv bak denne handlingen.

- Motivet var nok å sjokkere meg selv, nå ut over egne grenser. Jeg er egentlig svært sjenert, forklarte tiltalte, ifølge Oppland Arbeiderblad.

Da saken startet mandag, innrømmet tiltalte skyld for begge punktene som gjelder sex med dyr.

Av de 15 tiltalepunktene som gjelder overgrep mot mindreårige, har han svart «nei» til skyld i 11 av punktene, «delvis» på tre punkter og  «ja» til skyld for voldtekt på Hellerud i Oslo høsten 2011.

(NTB/Dagbladet).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram