- Jeg trodde ikke dommen ville bli mildere

Christoffers bestemor er overrasket over at datteren slipper fengsel.

I RETTEN: Mormora til Christoffer Gjerstad Kihle, Ragnhild Gjerstad, var til stede da datteren ble dømt i Agder lagmannsrett i dag, her sammen med bistandsadvokat Knut Brindem. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
I RETTEN: Mormora til Christoffer Gjerstad Kihle, Ragnhild Gjerstad, var til stede da datteren ble dømt i Agder lagmannsrett i dag, her sammen med bistandsadvokat Knut Brindem. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): Bestemora til avdøde Christoffer Gjerstad Kihle (8), Ragnhild Gjerstad, er overrasket over lagmannsrettsdommen mot datteren.

- Jeg trodde ikke dommen ville bli mildere, sier Ragnhild Gjerstad til Dagbladet.

Hennes datter, Christoffers mor, ble i dag dømt til halvannet års betinget fengsel for passiv medvirkning til mishandlingen som kostet sønnen livet for åtte år siden. Guttens stefar ble dømt til åtte års fengsel for volden i 2009.

Retten mente i utgangspunktet at mora burde få strengere straff, men på grunn av den lange saksbehandlingstida slipper hun altså å sone i fengsel. Hun må heller ikke betale erstatning til Christoffers far. Mora tok betenkningstid angående hvorvidt hun vil anke dommen eller ikke.

Slitne Besteforeldrene til den avdøde åtteåringen begynner nå å bli utslitt av de mange rettsprosessene i kjølvannet av barnebarnets død i 2005.

- Ja, dette er forferdelig. Saken har tatt så lang tid. Hadde alle gjort jobben sin, ville den ha vært ferdig for lenge siden. Men mange har jo beklaget dette i ettertid, sier bestemor Gjerstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer