REAGERTE: Atle Helljesen er advokaten til Tinas tidligere kjæreste, som var siktet i drapssaken i omkring ett år fra 2001. Han reagerer på at hans klient ikke har fått noen unnskyldning etter at fire andre er blitt siktet i saken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
REAGERTE: Atle Helljesen er advokaten til Tinas tidligere kjæreste, som var siktet i drapssaken i omkring ett år fra 2001. Han reagerer på at hans klient ikke har fått noen unnskyldning etter at fire andre er blitt siktet i saken. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Jeg trodde ikke jeg skulle oppleve et slikt gjennombrudd i saken

Forsvarte Tinas tidligere kjæreste

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Advokat Atle Helljesen, som forsvarte Tina Jørgensens (20) tidligere kjæreste da han var siktet i saken, gikk i går ut og ba politiet be hans klient om unnskyldning.

Han reagerte på en kommentar av sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad, og politimester Hans Viks oppfølging om at politiet skal evaluere egen etterforskning.

- Jeg var sint. Ingen av dem nevnte min klient. Det ble framholdt hvilke traumer regionen og menneskene her har lidd på grunn av Tina-saken, men ikke hvilke traumer min klient gjennomgikk, sier Helljesen til Dagbladet.

Dagbladet møter ham på advokatkontoret i Stavanger sentrum. Her har han utsikt rett over til Burger King-restauranten der Tina Jørgensen sist ble sett natt til 24. september 2000.

Helljesen forsvarte Tinas kjæreste, som ble siktet for drapet i 2001. Siktelsen mot den nå 36 år gamle mannen frafalt i 2002. I 2005 ble han tilkjent 188 500 kroner i erstatning for to måneder i varetekt og som oppreisning for å ha blitt straffeforfulgt for drapet på sin tidligere kjæreste.

Likevel, forteller hans advokat, har mannen aldri følt seg helt renvasket.

Sjekket ut Da politiet i løpet av noen hektiske dager forrige uke pågrep og siktet fire menn fra Lyngdal i saken, ble også den tidligere kjæresten kalt inn til en samtale.

Han fikk beskjed av politiet om at han ikke hadde noe med denne saken, men politiet hadde likevel spørsmål å stille ham om navngitte personer. Disse kjente han ikke til.

- Politiet burde informert ham bedre. Han har ikke gjort noe, og det er tross alt politiet som beskyldte ham for å ha gjort noe galt. De kan nå ta tak i det og be om unnskyldning, sier Helljesen.

Alle de fire som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen, nekter straffskyld.

- Jeg trodde ikke jeg skulle oppleve et slikt gjennombrudd i saken, sier Helljesen til Dagbladet.

Kritiske I 2003 ble siktelsen mot kjæresten henlagt av riksadvokaten, selv om Rogalands-politiet var innstilt på å ut tiltale mot ham.

- De trodde ikke på et ord av det jeg sa. De hadde bestemt seg for at sånn var det, sa kjæresten på en pressekonferanse i 2003 i forbindelse med at siktelsen ble lagt bort, ifølge NRK.

- Han opplevde det som veldig ubehagelig. Politiet var så bombesikre, og en gang sa de til og med til meg at jeg også måtte skjønne at det var han. Selv om saken mot ham ble henlagt, virket det ikke som politiet ville etterforske videre, fordi de mente de hadde tatt den rette personen. Det var stemplet han fikk, og både politi og presse mente han var skyldig, sier Helljesen.

Han sier de nye pågripelsene er en lettele for hans klient.

- Folk kommer til ham og tar han i hånden, men det har ennå ikke politiet gjort, sier han.