- Jeg trodde ikke jeg skulle oppleve et slikt gjennombrudd i saken

Forsvarte Tinas tidligere kjæreste

REAGERTE: Atle Helljesen er advokaten til Tinas tidligere kjæreste, som var siktet i drapssaken i omkring ett år fra 2001. Han reagerer på at hans klient ikke har fått noen unnskyldning etter at fire andre er blitt siktet i saken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
REAGERTE: Atle Helljesen er advokaten til Tinas tidligere kjæreste, som var siktet i drapssaken i omkring ett år fra 2001. Han reagerer på at hans klient ikke har fått noen unnskyldning etter at fire andre er blitt siktet i saken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Advokat Atle Helljesen, som forsvarte Tina Jørgensens (20) tidligere kjæreste da han var siktet i saken, gikk i går ut og ba politiet be hans klient om unnskyldning.

Han reagerte på en kommentar av sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad, og politimester Hans Viks oppfølging om at politiet skal evaluere egen etterforskning.

- Jeg var sint. Ingen av dem nevnte min klient. Det ble framholdt hvilke traumer regionen og menneskene her har lidd på grunn av Tina-saken, men ikke hvilke traumer min klient gjennomgikk, sier Helljesen til Dagbladet.

Dagbladet møter ham på advokatkontoret i Stavanger sentrum. Her har han utsikt rett over til Burger King-restauranten der Tina Jørgensen sist ble sett natt til 24. september 2000.

Helljesen forsvarte Tinas kjæreste, som ble siktet for drapet i 2001. Siktelsen mot den nå 36 år gamle mannen frafalt i 2002. I 2005 ble han tilkjent 188 500 kroner i erstatning for to måneder i varetekt og som oppreisning for å ha blitt straffeforfulgt for drapet på sin tidligere kjæreste.

Likevel, forteller hans advokat, har mannen aldri følt seg helt renvasket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.