Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Las Vegas-skytingen:

- Jeg trodde jeg skulle dø

Rachel Sheppard er én av de 546 menneskene som ble skadd under Las Vegas-skytingen. Nå forteller hun sin historie.

LEVER IKKE I FRYKT: - Vi kan ikke leve i frykt, vi kan ikke la livet stoppe oss, sier Rachel Sheppard. Hun var én av 546 mennesker som ble skadd under Las Vegas-skytingen i oktober i fjor. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I oktober i fjor avfyrte 64 år gamle Stephen Paddock over 1000 skudd mot en gruppe festivaldeltakere i Las Vegas. 58 mennesker ble drept den kvelden, og hele 546 ble skadd. Én av dem var Rachel Sheppard.

Den unge bartenderen deltok på countryfestivalen sammen med noen venner. På scenen sto Jason Aldean, klar for å avslutte hele festen. Så ble hun skutt i brystet.

- Jeg ble kastet én meter bakover, sa hun til The New Yorker i et åpenhjertig intervju, omtrent en måned etter masseskytingen.

Hun husker at det tok lang tid å komme seg til nødhjelpsteltene. At mennesker løftet henne opp, og la henne ned igjen da de hørte flere skudd.

Seinere ble hun hjulpet av en mann med å komme seg inn i en ambulanse.

- Jeg tenkte at jeg måtte komme meg opp. Så jeg fikk sitte på en benk, og klarte å puste. Jeg kan ikke tro at jeg klarte å puste så lenge, sa hun.

- Uvirkelig

Nå – tre måneder seinere – klarer hun ikke å slutte å tenke «hvorfor meg». Når CNN møter henne, sitter hun med en av kulene som traff henne i hånda. En påminnelse om det grufulle angrepet.

- Det hele virker fortsatt uvirkelig. At denne grufulle hendelsen faktisk fant sted. Jeg tenker på det hver dag, sier hun til den amerikanske tv-kanalen.

Den ene kulen lagde en rift i hovedpulsåra, og skadet leveren. Hun forteller at legene fortalte at hun var én av pasientene som var hardest skadd. Likevel klarte hun å stable seg på beina igjen, og innen én måned etter angrepet var hun vel hjemme.

- Ingen trodde jeg kom til å overleve.

- Jeg trodde jeg kom til å dø, eller bli lam, sier Sheppard.

FLYKTET FOR LIVET: Jason Aldean (40) skulle avslutte festkvelden. I stedet måtte artisten flykte for livet da skytingen startet. Video: Luke Broadlick / Drew Akiyoshi / CNN / Foto: Veda Jo Jenkins/REX/Shutterstock Vis mer Vis mer

Over 1000 skudd

Mellom klokka 22.05 og 22.15 avfyrte Stephen Paddock over 1000 skudd fra suiten i 32. etasje på Mandalay Bay Hotel. Over én time seinere klarte politiet å ta seg inn i rommet, hvor de fant Paddock livløs.

22 000 personer var til stede på konserten, og massakren er den dødeligste masseskytingen i amerikansk historie.

Jason McMillan er også én av dem som deler samme skjebne som Sheppard. Han var på konserten med kjæresten, Ella Gaete, og forteller at han begynte å høre skuddene mens han filmet med telefonen.

- Jeg husker alt fra den kvelden. Da jeg ble skutt. Da jeg fortalte at jeg ikke kunne føle beina mine, sier han til CNN.

Lam fra livet og ned

McMillan forteller at han gikk inn i forsvars modus, og gjemte kjæresten bak seg. Han kjente ikke at han ble skutt, men husker at kroppen stivnet. Gaete fikk etter hvert dratt han med seg til sikkerhet.

Tre måneder seinere er McMillan fortsatt i opptrening. Han ble lam fra livet og ned.

- Noen ganger våkner jeg og bare håper at alt var et mareritt. Helt til jeg åpner øynene og prøver å bevege beina, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!