- Jeg trodde jeg var død

Her kjemper tobarnsmoren (36) fra Drammen for livet på Buskerud sentralsykehus, bare ei uke etter at hun ble maltraktert og forbrent av bilbomba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): Kvinnen ble påført massive skader. Hennes venstre arm ble brukket på 11 steder, og hang slapt ned. Øynene hennes ble truffet av en rekke glassbiter, som fremdeles er i øynene. På det venstre øyet er linsen borte, og pupillen er frosset fast i helt åpen posisjon, noe som har gjort henne nesten blind og svært lysfølsom.

Hun fikk store brannsår i ansiktet, på armene, beina, magen og siden. I retten i går gikk hun fram til dommerbenkene og viste dommerne skadene på kroppen sin.

En rekke fragmenter fra bilen perforerte kroppen hennes.

Hun fortalte retten at hun på låret fremdeles har et hull som går inn til beinet.

Ingen smerte

Hun var ved bevissthet etter at bomba smalt, og ble sett stående oppreist og brennende bak bilen av øyenvitner. De tok henne til siden og slokket flammene med snø.

- Jeg kjente ingen smerte og skjønte at jeg var alvorlig skadd. Jeg ble veldig kald. Det var som på film. Jeg kjente at jeg ble borte og jeg tenkte at jeg skulle dø, fortalte hun i retten.

Hun ble lenge holdt i koma på sykehuset.

- Da jeg våknet trodde jeg faktisk at jeg var død. Jeg så ingen ting, og armer og bein var bundet fast. Det har vært et forferdelig smertehelvete. På sykehuset var hver time som en dag. Jeg hadde så store smerter, sier hun.

Fremdeles sliter hun med skader som aldri vil bli leget, og går til fysioterapi hver eneste dag.

Brenner og klør

- Jeg går til fysioterapi med armen hver eneste dag, ellers vil den stivne og bli til en klo. Jeg kan ikke bruke den til å gripe, og husarbeid er umulig. Øyet kan opereres, men jeg vil aldri se på det igjen.

Jeg har store brannskader, som brenner og klør, og jeg kan aldri sove en hel natt. Jeg har mistet pigment i ansiktet og på store deler av kroppen, og tåler ikke kulde eller sol. Jeg kan aldri dra til Syden eller på fjellet igjen, sa hun i retten.

Hestehalejente

Kvinnen som jobbet som mannekeng og modell ved siden av sin vanlige jobb, mistet også alt håret i brannbomba. Hun gråt da hun fortalte om det lange lyset håret som ble brent bort.

- Jeg er ei hestehalejente, og har alltid vært det. Jeg behøvde ikke å bruke makeup, og hadde prikkfri hud. Nå har jeg røde hissige skjolder og arr over hele kroppen. Og dette håret er ikke mitt naturlige. Men jeg fikk hårforlengelse av en venn som driver salong. Det betyr mye for selvfølelsen min, sa hun.

Sammen med sin bistandsadvokat har hun varslet at hun vil be retten om et større erstatnings- og oppreisningsbeløp for skadene hun er påført.

Godkjent bilde

Det 36 år gamle bombeofferet har ikke sett bildet som Dagbladet publiserer i dag, men hun godkjenner at avisa trykker bildet som er tatt av hennes stefar på sykesenga på intensivavdelingen på Buskerud sentralsykehus.

- Bildet er tatt ei drøy uke etter bombeeksplosjonen. Jeg husker ikke noe fra denne tida. Jeg var ikke ved bevissthet, jeg var i et såkalt kontrollert koma. I denne perioden hadde jeg mange traumatiske drømmer, sier hun til Dagbladet.

Etter å ha blitt behandlet på intensivavdelingen, ble hun flyttet til ortopedisk brannskadeavdeling, på sentralsykehuset. Seinere har hun fått oppfølging og behandling på Rikshospitalet.

I KOMA: Ei uke etter attentatet lå kvinnen i respirator med store brannskader i ansiktet og på kroppen. Hun ble holdt i koma for å slippe de grusomme smertene.