TOK EN HALVTIME: Ifølge poltitiet tok det en halvtime fra kvinnen parkerte og oppdaget noe under bilen, til politiet var på stedet. Kvinnen fikk panikk og turte ikke undersøke skikkelig hva hun hadde slept med seg. 
Foto: Johnny Olsen / SCANPIX
TOK EN HALVTIME: Ifølge poltitiet tok det en halvtime fra kvinnen parkerte og oppdaget noe under bilen, til politiet var på stedet. Kvinnen fikk panikk og turte ikke undersøke skikkelig hva hun hadde slept med seg. Foto: Johnny Olsen / SCANPIXVis mer

- Jeg trodde kanskje at det bare var et stort hull i veibanen

Kvinnen som slepte med seg Susanne Auke under bilen ringte mannen, ikke politiet da hun oppdaget en sko under bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): Susanne Auke (den gang 13 år) ble først påkjørt av en lastebil, før hun ble slept tre-fire kilometer under en personbil 18. juli i 2009.

I dag startet rettssaken mot den polske kvinnen som kjørte bilen. Susanne Auke overlevde og har senere våknet opp fra koma og klart å gå igjen. Kvinnen er tiltalt for grov legemsbeskadigelse med motorvogn.

Det tok omtrent en halvtime fra kvinnen parkerte hjemme hos seg selv og oppdaget jenta under bilen, til hun ble funnet av politiet.

- Jeg husker at jeg kjørte bak en trailer, sier kvinnen i retten.

- Jeg kjente at min bil kjørte over noe. Jeg så i speilet for å sjekke om det lå noe bak meg, men jeg merket ingenting. Jeg trodde kanskje at det bare var et stort hull i veibanen, og kjørte videre. Bilen oppførte seg som normalt, jeg merket ingen motstand, sier hun.

OVERLEVDE: Susanne Auke overlevde de to påkjørselene. Hun skal vitne i retten i morgen, tirsdag. Foto: Privat
OVERLEVDE: Susanne Auke overlevde de to påkjørselene. Hun skal vitne i retten i morgen, tirsdag. Foto: Privat Vis mer

Kvinnen kjørte rett bak vogntoget som først kjørte på og slepte med seg Susanne Auke. Da Auke slapp eller glapp taket, ble hun truffet av kvinnens personbil og slept videre.

Ringe mannen, ikke politiet Kvinnen oppdaget først at hun hadde slept noe under bilen da hun hadde parkert hjemme hos seg selv, tre-fire kilometer etter at hun kjørte over jenta. Hun så en sko, men sjekket ikke nærmere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Da jeg gikk ut, så jeg en sko under bilen. Jeg fikk sjokk. Jeg visste ikke hva det kunne være. Det falt meg inn at det kunne være en person, men jeg skjønte ikke hvordan personen kunne ha havnet der. Jeg begynte å skrike og jeg fikk panikk. Ærlig talt husker jeg ikke om jeg tenkte noe i det hele tatt, sjokket var så stort, sier hun.

- Min første reaksjon var å ringe min mann. Jeg visste at han ville være i stand til å gjøre noe med det, sier hun.

Mannen dro hjem med en gang, mens han snakket med kona i mobilen. Da han så jenta under bilen, ringte han politiet og startet livredning.

Det tok omtrent en halv time fra hun parkerte hjemme, før politiet var på stedet. Den polske kvinnen tok fire sterke beroligende tabletter etter at hun kom hjem.

- I bedre form Den unge jenta fikk store bløtdelsskader og brannskader på 30-40 prosent av huden. Hun lå i koma i fire uker. Men etter behandling på Ullevål, Haukeland og Sunnaas har hun klart å gå igjen.

SKULLE KRYSSE VEIEN: Susanne Auke skulle trille over veien da hun først ble truffet av et vogntog. Saken mot vogntogsjåføren har blitt avgjort med et forelegg, som mannen vedtok. Foto: Johnny Olsen/Scanpix
SKULLE KRYSSE VEIEN: Susanne Auke skulle trille over veien da hun først ble truffet av et vogntog. Saken mot vogntogsjåføren har blitt avgjort med et forelegg, som mannen vedtok. Foto: Johnny Olsen/Scanpix Vis mer

- Det går bra, jeg er i mye bedre form nå, sa Susanne selv da hun ble skrevet ut av Sunnaas.

Det alvorligste punktet i tiltalen mot sjåføren, uaktsom grov legemsbeskadigelse med motorvogn, har en strafferamme på inntil tre års fengsel. Kvinnen nekter straffskyld på hovedtiltalepunktene. I avhør har hun sagt at hun kan ha sett «noe lite» i veibanen, og på direkte spørsmål har hun svart at det kan ha liknet en sekk med klær eller en presenning, men det er uklart hva hun eventuelt har sett og når. Det regnet kraftig ulykkesdagen, og kvinnen sier det var dårlig sikt. Hun sier hun ikke vurderte å stanse.

- Hadde jeg sett at det var en person, ville jeg stoppet, sier hun.