- Jeg trodde Obama var venn av den arabiske verden

Kadhafis sønn overrasket og skuffet etter de vestlige styrkenes angrep.

SKUFFET: Muammar Kadhafis nest eldste sønn Saif Kadhafi er skuffet og overrasket over de vestlige styrkenes inngripen i Libya. Bildet er fra et intervju med den franske TV-kanalen Euronews gjort den 16. mars. Foto: REUTERS/Euronews/Scanpix
SKUFFET: Muammar Kadhafis nest eldste sønn Saif Kadhafi er skuffet og overrasket over de vestlige styrkenes inngripen i Libya. Bildet er fra et intervju med den franske TV-kanalen Euronews gjort den 16. mars. Foto: REUTERS/Euronews/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et intervju med ABC News-anker Christine Amanpour uttrykte Saif Kadhafi på vegne av familien deres frustrasjon over situasjonen i Libya.

Han sier at han er overrasket over de allierte styrkenes intervensjon i Libya.

- I går ble vi overrasket over at amerikanerne, britene og franskmennene angrep Libya. De terroriserte folket og særlig barn og kvinner var veldig redde i går, sa Saif Kadhafi, som er den libyske despoten Muammar Kadhafis nest eldste sønn.

- Det var en stor overraskelse at president Obama, som vi trodde var en god mann og venn av arabiske verden, satte i gang med å bombe Libya.

I intervjuet avviste han enhver antydning om at hans far ville gi fra seg makten.

- Gi fra seg makten? Hvorfor? Igjen, dette er en stor misforståelse. Hele landet er forent i kampen mot de væpnede terroristene. Det er så enkelt som at nå holder USA og de vestlige landene på med å støtte væpnede terrorister.

Saif advarte om at de vestlige landene har valgt feil side i konflikten.

- Tro meg: folket i Libya lever i et mareritt. De har ingen frihet, ingenting som helst under makten til den væpnede militsen. En dag vil dere våkne opp og forstå at dere har gjort en stor tabbe i å støtte disse folkene. Det er som med letingen etter masseødeleggelsesvåpen i Irak. Det er bare enda en historie.

Amanpour påpekte at Obama hadde gitt Kadhafi et løfte om at hvis han sluttet med væpnede angrep mot opprørerne, så ville USA ikke gripe inn i Libya. Men som kjent la ikke Kadhafi ned våpnene.

- Jeg må si at våre folk forsøkte å frigjøre Benghazi fra militsen. Hvis amerikanerne vil hjelpe til, så burde de reise til Benghazi og frigjøre byen fra terroristene som holder til der.

Se klippet ved å følge denne lenken.