- Jeg tror at gutten er uskyldig

Familien støtter gjenopptakelsen av Baneheia-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet): I går ettermiddag satt faren «ringside» da nærmere 200 journalister var samlet under journalistkonferansen i hjembyen Kristiansand.

På programmet sto medienes dekning av Baneheia-drapene og ikke minst innholdet i gjenopptakelses- begjæringen som advokat Sigurd Klomsæt innleverte fredag.

Tilstede var også Thomas (23), Elin (47) og Mårten Bergstøl (50) som er henholdsvis fetter, tante og onkel til Viggo Kristiansen.

De ønsker å stå fram i Dagbladet for å formidle at Viggo Kristiansen har familiens fulle støtte når han både søker offentlighet og kjemper for å få straffesaken gjenopptatt.

Svein Kristiansen ønsker å understreke at han slett ikke forsvarer alt sønnen har gjort opp igjennom årene.

Vanskelig gutt

- I perioder i oppveksten sleit han fryktelig. Han var mildt sagt en bajas og en plage. De han var mest full av F... mot, var dem han var tryggest på, spesielt foreldrene, tante og onkel, forteller Kristiansen.

- Jeg har fortalt disse tingene om Viggo til alle, og har ikke lagt skjul på noe. Jeg måtte redde ham fra mange situasjoner opp igjennom årene. Jeg ønsker å se på min sønns MBD-sykdom som en mulig forklaring, men ingen unnskyldning, for hans vanskelige oppførsel i ungdommen. Vi fikk høre av fagfolkene på Ungdomspsykiatrisk avdeling at sannsynligheten var stor for at han ville vokse problemene av seg, slik at han etter hvert klarte å kontrollere seg. Slik det ser ut til å ha skjedd, sier faren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer