Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror Bach har det verre

Ole Kristian Bachs økonomiske rådgiver Terje Strand Eriksen (57), er varetektsfengslet for fire nye uker med brev- og besøkskontroll. Han hevder fortsatt sin uskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Strand Eriksen ble først varetektsfengslet fredag for to uker siden. Oslo tingrett fant det i formiddag nødvendig å forlenge varetekten.

- Jeg forstår ikke dette, jeg er forbannet. Men dette er jo i stor grad en kamp mot spøkelser. Jeg tror Ole Kristian Bach har det verre enn meg. Han gjør som han selv vil, men jeg hadde sett at han var til stede og frontet dette, sier Strand Eriksen til Dagbladet.no etter tingrettens kjennelse.

Han påkjærer kjennelsen til lagmannsretten.

Fem millioner

Terje Strand Eriksen er siktet for grovt bedrageri på fem millioner kroner mot en privatperson som lånte beløpet til Bach. Siktelsen omfatter også mistanke om medvirkning til forfalskning av en panteobligasjon på en eiendom i Røyken, for at Bach skulle oppnå et million-lån av Svein Erik Bakke.

Den siktede innrømmer han var ukritisk da han underskrev på et dokument han ikke kjente innholdet i, og ved å ha undertegnet på noen blankodokumenter. Han sier han har handlet i god tro og at dokumentene som fremholdes som bevis mot ham, har blitt forfalsket.

Kunne ikke svare

I tingretten i dag kom det frem at Strand Eriksen senest i mai ble klar over at det forelå dokument-kopier med hans underskrift. Aktor i tingretten ville vite hvorfor han ikke da gikk til politiet.

- Det har jeg ikke noe svar på, men jeg vet ikke om det var min oppgave å anmelde dette når ikke kreditorene gjorde det, sier Strand Eriksen.

Finansakrobat Ole Kristian Bach er etterlyst i flere land, mistenkt for grovt bedrageri i mangemillioners-klassen. Strand Eriksen var Bachs flerårige økonomiske rådgiver og revisor. Han ble fratatt sin revisor-bevilling av Kredittilsynet i 2000. Bach, som Økokrim anser som hovedmannen i denne svindelsaken, har utvandret til Belgia, og har ikke latt seg avhøre.

Hans advokat, Håkon Schiong, sa i slutten av oktober til Dagbladet at han jevnlig snakker med Bach på telefonen.

KUN VÆRT UKRITISK: Tidligere revisor Strand Eriksen snakker gjerne med media. Han bedyrte i dag på nytt sin uskyld i bedrageri-saken der Ole Kristian Bach er hovedmannen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media