ØKONOMI: Dr. Marc Faber, utgiver at «The Gloom Boom & Doom», er styrket i troen på et stort børsfall. Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi
ØKONOMI: Dr. Marc Faber, utgiver at «The Gloom Boom & Doom», er styrket i troen på et stort børsfall. Foto: REUTERS/Jessica RinaldiVis mer

- Jeg tror boblen er enorm, og snart vil den sprekke

Dr. Doom, Marc Faber, er styrket i troen på et kraftig børsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Den kjente finansprofilen Marc Faber, forfatteren av The Gloom, Boom and Doom Report, advarer igjen.

- Jeg tror det finnes en enorm boble i alle aktivapriser, og til slutt vil den sprekke. Kanskje holder den på å sprekke allerede, sa han i programmet «Future Now» på CNBC tirsdag.

Har bommet i to år Faber har lenge spådd nedgang, og innrømmer at han har bommet i to år, men er styrket i troen etter børsoppgang i det siste.

Han finner heller ikke trøst i forrige ukes jobbtall fra USA, men øyner i stedet høyere oljepriser, samt en viss politisk uro i USA.

- Vi har gått upp i en rett linje, utan noen større korreksjon enn 11 prosent, og jeg tror ikke vi vil få en korreksjon - jeg tror vi kommer til å få et fallende aksjemarked (bear market), sa han også i intervjuet.

Men han tror ikke på et fall på rundt 10 prosent. Faber ser for seg et fall på 30 prosent.

Flere spår kraftig børsfall Faber er ikke alene om å være pessimist. Arturo Bris, professor i finans ved den anerkjente businesskolen IMD og direktør ved the World Competitiveness Center, tror vi snart står overfor en ny finanskrise.

Også han tegner bildet av en aksjeboble, og ser for seg et fall på 30-35 prosent.

Flere nyheter - Dette er farlig å overse når du investerer i aksjer
8 ting som kan gi ny finanskrise
Flere søker om boliglån i USA