- SKREMSELSPROPAGANDA:  Høyres familiepolitiske talksvkinne, Linda Hofstad Helleland, mener Ap driver med skremselspropaganda. 
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
- SKREMSELSPROPAGANDA: Høyres familiepolitiske talksvkinne, Linda Hofstad Helleland, mener Ap driver med skremselspropaganda. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer

- Jeg tror de fleste kvinner i dag føler at de er frigjort og likestilt

Høyre mener Ap fratar kvinner valgfrihet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Familiepolitisk talskvinne Linda Christine Hofstad Helleland i Høyre mener at Arbeiderpartiet fratar kvinner valgfrihet:

- Jeg er veldig skuffa over at Ap i iveren etter å gi far rettigheter glemmer mors situasjon. Vi mener at Ap fratar kvinner mer av muligheten til å bestemme over egne liv, sier hun til Dagbladet.
 
- Straffer mange kvinner Hofstad Helleland mener kvoteinndeling av foreldrepermisjon straffer mange kvinner.

- I dag er det slik at far ofte har hovedinntekten i familien, for mange blir det vanskelig å ta ut hele fedrekvoten på 14 uker. Kvoteinndeling av foreldrepermisjonen straffer mange kvinner, sier hun.

Hofstad Helleland tror de fleste kvinner i dag føler seg likestilt. Hun mener bildet Ap's abeidspolitiske  talsvkinne, Anette Trettebergstuen, tegner av kvinnen i 2013, er ren er skremselspropaganda.

- Det er en stakkarsliggjøring fra Ap som vi ikke trenger. Jeg tror de fleste kvinner i dag føler at de er frigjort og likestilt, men at de vil bestemme mer over egne liv. Vi vil gi like muligheter for å få en mer likestilt familie, blant annet med like rettigheter i yrkeslivet, sier Hofstad Helleland.

- Jeg synes vi skal ha tillit til at mødrene selv vet best, og ikke frata kvinner frihet. Vi vil ikke ha mer detaljstyring, men større mulighet for å la kvinner bestemme over egne liv.

- Det som skjer i mange familier, er at far ikke tar ut hele fedrekvoten, og slik det er i dag er det ikke lov å overføre den til mor. Mange kvinner mener det er for tidlig å sende barn i barnehagen når de er åtte-ni måneder gamle og blir derfor hjemme i ulønnet permisjon. Det koster dem blant annet pensjonspoeng, fortsetter Hofstad Helleland.

- Vi styrker familien Også familiepolitisk talskvinne Solveig Horne i Fremskrittspartiet avfeier Trettbergstuens påstand om at Frp svikter kvinnene.

- Vi styrker familien, og svikter ikke kvinnene med noen av våre tiltak. Vi vil legge til rette for valgfrihet og fleksibilitet i en travel småbarnsfamilie, sier hun.

Horne mener at det ikke vil bli vanskeligere å kombinere arbeid og familieliv.

- Det er det motsatte som vil skje. Familiene får en valgfrihet, og det må være akseptabelt å velge annerledes enn hva den nåværende regjeringen ønsker. Noen vil være hjemme, noen vil jobbe deltid og noen vil rett ut i arbeidslivet, sier hun.