«Jeg tror de vil takke meg når de får tenkt seg om.»

STOCKHOLM (Dagbladet): Hver eneste dag etter klokka 18 kom de to Dønna-jentene til Seven Eleven-butikken like ved sentralstasjonen i Stockholm. Og nesten hver eneste dag serverte Ibrahim Sabo de to hvert sitt stykke pepperonipizza. - Det som gjorde meg mistenksom var at de vekslet store sedler, forteller Sabo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sabo er den observante unge mannen som kontaktet politiet i Stockholm slik at Norges svar på Thelma og Louise - Marit og Trine fra Dønna - ble funnet.

- Jeg la merke til dem med en gang. De hadde mye penger og store sedler. Det er ikke vanlig for så unge mennesker. Derfor spurte jeg hvor de var fra og hva de skulle gjøre her. De svarte at de var fra Norge og at de var på ferie her sammen med foreldrene sine, forteller Sabo til Dagbladet.

Dårlig gjort

Trine og Marit ble etter hvert stamkunder hos Ibrahim Sabo. Om lag en time hver eneste dag brukte de på å sitte inne i Seven Eleven-butikken, snakke, le og se ut av vinduet. De snakket bare med hverandre, la Ibrahim Sabo merke til. Da Dagbladet pratet med de to jentene seint lørdag kveld - en stund etter at de var oppdaget - ga de sterkt uttrykk for sin skuffelse over Ibrahim Sabo.

- 28 pizzastykker kjøpte vi av ham, og så går han til politiet. Det er dårlig gjort, mente Marit og Trine. Ibrahim Sabo tar deres skuffelse med stor ro.

- Det var det beste som kunne hende dem at jeg ringte politiet. At de får komme hjem til sin mor og sin far. Jeg tror de vil takke meg når de får tenkt seg om. Kanskje om noen år..., smiler den hyggelige ekspeditøren. Helt tilfeldig så Sabo programmet «Etterlyst», hvor de to jentene ble nettopp det. Dagen etter studerte han venninnene grundig, men han var fortsatt ikke sikker. Så kom de på førstesiden i avisa Expressen. Da ble Sabo sikker i sin sak.

Ble ikke lei seg

- Jeg ringte min kone og ba henne ringe politiet slik at de ikke hørte meg. Kort tid etter kom politiet. De tok med seg avisa bort til jentene, som ble helt forskrekket. De hadde ikke sett seg selv på førstesiden, og de reagerte med å le vantro og riste på hodet.

Friske og pene

Seven Eleven-butikken ligger like i nærheten av sentralstasjonen i Stockholm. Mye tyder på at venninnene har holdt seg mye i dette området. De var imidlertid irriterte fordi de ikke fikk sove i fred på stasjonen, men ble vekket av vakter. De sa også at de hadde sovet utendørs. - Det høres litt rart ut. For de var friske - rene og pene, og så slett ikke ut som om de hadde sovet ute, forteller Sabo.

Ifølge lensmannsbetjent på Dønna, Espen Heiszter, skal de to etter planen hjem i dag eller i morgen. Heiszter bare ler av Trine og Marits påstander i Dagbladet i går om at de ikke engang hadde sett filmen «Fucking Åmål», men at Thelma og Louise derimot var deres forbilder.

- Du skulle bare sett rommene deres. Det fortalte alt.

BARE PEPPERONI: 18 dager og 28 pizzastykker gikk unna før Marit og Trine ble tatt av politiet.