Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror det er noe galt med meg. Jeg tenner på barn

Det hevder den hovedtiltalte ekssamboeren (64) at den medtiltalte kvinnen (46) fortalte ham.

FORKLARER SEG I DAG: Klienten til advokat Sverre Næss, den hovedtiltalte ekssamboeren (64), forklarer seg i retten i dag. Her er Næss i samtaler med advokat Steffen Brandstad, som forsvarer mannens tidligere samboer.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FORKLARER SEG I DAG: Klienten til advokat Sverre Næss, den hovedtiltalte ekssamboeren (64), forklarer seg i retten i dag. Her er Næss i samtaler med advokat Steffen Brandstad, som forsvarer mannens tidligere samboer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): I den pågående rettssaken i Nord-Østerdal tingrett om overgrepssaken, forklarer nå den hovedtiltalte ekssamboeren seg i retten.

Mannen erklærte seg ikke skyldig etter de mest alvorlige tiltalepunktene tidligere i dag. Mannen erklærte seg skyldig i å ha oppbevart en rekke videoer og bilder med barnepornografisk innhold i sin leilighet i Spania. Han erklærte seg delvis skyldig i å ha filmet og/eller fotografert seksuelle overgrep mot den hovedtiltalte morens (46) barn i perioden 2003 til 2007.

Statsadvokat Iris Storås ønsker at han med egne ord skal fortelle om saken de er tiltalt i.

Han startet med å fortelle om hvor han kom fra og om flere ekteskap og samboerskap han har hatt. Han var gårdbruker og beskriver seg som en person som ikke klarte å si nei, men som tok på seg alle mulige oppdrag han ble spurt om.

I 2001 ble han ufør som følge av helseproblemer. Han forteller at han etter hvert i 2003 ble kjent med den medtiltalte kvinnen (46). De to er tiltalt for blant annet alvorlige overgrep mot to av kvinnens barn.

Han forteller at han etter hvert flyttet inn til kvinnen, men han fikk aldri noe kontakt med barna.

- En kvinne ringte meg en kveld og lurte på om jeg hadde lyst på dame. Jeg var nysgjerrig og møtte henne, sa han.

Han fortalte i retten at han ikke hadde særlig kontakt med barna i begynnelsen, men at det myknet litt mer opp over tid

Cirka en måned inn i forholdet dro han og kvinnen til Sverige på tur.

- Det var første gang jeg opplevde samboeren min kanon full. Da sa hun noe jeg ikke klarte å ta innover meg. Hun sa: Jeg tror det er noe galt med meg. Jeg tenner på barn, hevdet 64-åringen at den medtiltalte kvinnen sa.

- Jeg tenkte kanskje hun tøyset med meg, sa han videre i retten.

64-åringen er første av de tiltalte som forklarer seg. I morgen skal etter planen kvinnen, som påstandene rettes mot, forklare seg. Dagbladet vil referere fra denne forklaringen også.

Han fortalte at han i 2007 ikke orket å være i Norge mer på grunn av helseproblemene. Han flyttet så til Spania.

Opptatt av grotesk bok
Han beskriver kvinnen som nesten manisk den første tiden de holdt sammen.

Ifølge tiltalte var hun også svært opptatt av boka «Barna i dødens hus».

- Hun ville jeg skulle lese den. Det gjorde jeg og jeg noterte meg at den var veldig grotesk. Hun tok fram boka både titt og ofte, hevdet 64-åringen i retten.

Boka «Barna i dødens hus» av Anne Marie West og Virginia Hill handler om Anne Maries foreldre som misbrukte og drepte sine døtre.

Boka er fortellingen til en av døtrene som overlevde.

Faren Fred West tok sitt eget liv i fengselet der han sonte straffen som lød på ti livstidsdommer. Kona Rosemary er fortsatt i live og soner i fengsel i Durham i Storbritannia. Det var i 1995 hun ble dømt for 10 mord. Hun sitter inne på livstid.

Ekteparet fra England mishandlet sine barn seksuelt, drepte unge kvinner, lemlestet likene deres og begravde dem i familiens hage. Da saken ble rullet opp og gravemaskinene inntok hagen, ble huset umiddelbart døpt «Skrekkens hus» av presse og politi. Ti lik ble gravd opp, blant annet ekteparets egen datter.

64-åringen hevder kvinnen (46) etter hvert også var sint og aggressiv.

- Så naboparet én gang Naboparet som også er tiltalt i saken var bare på besøk en gang med barna mens han var til stede, hevder 64-åringen.

- Da drakk vi kaffe og snakket på kjøkkenet, sier han.

- Kvinnene snakka om sine ting, jeg deltok ikke så mye i samtalen og gikk ut og raka løv, sier han.

Han sier at han heller ikke snakket særlig med paret etter dette, men at han så dem og ungene i blant utendørs.

Etter hvert ga den medtiltalte moren uttrykk for at hun ville gifte seg med ham, hevder stefaren.
I retten beskriver han henne som lite sosial.

- Hun ville ikke ut, var sosialt sky. Jeg forstod etter hvert at telefonen ble hennes form for å være sosial. Via den hadde hun kontakt med både kjente og ukjente. Det ble vel mye syntes jeg, sier den tiltalte 64-åringen.

Etter hvert ga hun utrykk for at hun også ønsket seg en PC, forklarte 64-åringen, og at han sørget for at hun fikk en egen en.

- Før jul 2003 kom hun med en diskett med bilder på. Jeg oppfattet at det var noe hun hadde fått på e-post. Senere så jeg hva slags bilder det var. Det var overgripsbilder, sier mannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling