Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg tror det går bra. Jeg får sove i bilen.»

TRONDHEIM/ORKANGER (Dagbladet): I Orkdal herredsrett raste tobakkskrigen - men storrøykeren og tobakkskrigeren Robert Lund (67) startet dagen på kreftavdelingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er blitt kjent i gangene på kreftavdelingen på Regionsykehuset i Trondheim. Etter lunsj var han igjen på plass i rettslokalet. Først ved 16.30-tida var forhandlingene slutt.

- Det har vært en lang dag, men jeg er godt fornøyd, sier Robert Lund til Dagbladet.

- Holder du ut, de åtte dagene som er igjen i retten?

- Vi får ta en dag av gangen og se hvordan behandlingen virker, sier den dødssyke 67-åringen, som har saksøkt produsenten av Petterøes nr. 3.

Robert Lund lider av lungekreft med spredning. Det er ingen uenighet om at tobakksrøyking er årsaken til kreftsykdommen hans.

I går fikk Lund tilpasset ansiktsmaska han skal bruke ved strålebehandlingen. Han kom til Kreftbygget med taxi, støttet av en god venn.

Lund ser det som viktig å få med seg det meste av rettsforhandlingene, og ville fortest mulig tilbake til Orkdal herredsrett. Han skal gjennomføre strålebehandlingen mens tobakkssaken pågår. I dagene som kommer skal han pendle mellom sykehuset, herredsretten og hjemmet.

- Jeg tror det går bra. Jeg får sove i bilen. Så er jeg heller litt seint oppe om kvelden. Da sitter kona og jeg og prater litt, fortsatte Robert Lund da han oppsummerte andre dag i retten.

Lungekreft

Lege Tomas Jansson ved kreftavdelingen på Regionsykehuset i Trondheim forteller at en ansiktsmaske, som Robert Lund fikk tilpasset i går, er et plastnett som formes etter hodet.

Legene merker av på ansiktsmaska hvor og hvordan strålene skal treffe, slik at strålingen blir eksakt lik ved hver behandling.

- Behandlingen er ikke smertefull. Den kjennes ikke, synes ikke og smaker ikke. Men den virker litt på sikt, sier Tomas Jansson.

TRAVLE DAGER: Kreftsyke Robert Lund (67) måtte til behandling ved Regionsykehuset i Trondheim i går.