«Jeg tror du kommer til å bli en snill og god pappa»

Avdøde Hanne Kristine Olsen (29) var sikker på at Yasin Fayes Mohammed Jabr (41) ville bli en kjærlig far. Nå står han tiltalt for å ha drept henne og planlagt drapet på deres baby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): I en serie private brev og dagboknotater fra Hanne Kristine Olsen til Jabr uttrykker bergensjenta en grenseløs, men samtidig svært sår og konfliktfylt kjærlighet til den statsløse palestineren hun traff gjennom jobben. Gjennom notatene kommer det fram hvordan forholdet forandret seg fra stormfull forelskelse til et mareritt som Hanne Kristin ønsket å bryte ut av.

Brevene og dagboknotater vil bli lagt fram i løpet av rettssaken som i går startet mot drapstiltalte Jabr. Ved hjelp av notatene og brevene vil forskjellige sider ved den tiltaltes personlighet bli belyst.

I løpet av et fem måneders utenlandsopphold i 1999 skrev Hanne Kristine Olsen i perioder flere brev i uka til Jabr, som befant seg i Bergen.

Men innimellom kjærlighetserklæringene tydeliggjøres samtidig hvor problematisk forholdet deres var. Mens Jabr i retten i går sa at paret hadde det fint og gang på gang hevdet at de to bare «diskuterte», skriver Olsen flere ganger om hvordan hun håper at de «ikke krangler så mye». På tross av kranglingen forsikrer Olsen kjæresten om at hun ikke orker tanken på et liv uten ham. Hun begynner et av brevene med «Hei min elskede Kamel!»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer