- Jeg tror fortsatt Breivik er tilregnelig

Koordinerende bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen sier rettssaken har vært en påkjenning - og bare blir sterkere.

PÅKJENNING: Mette Yvonne Larsen sier rettssaken har vært en påkjenning for de unge klientene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PÅKJENNING: Mette Yvonne Larsen sier rettssaken har vært en påkjenning for de unge klientene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag er Breivik-rettssakens dag ni. Advokat Mette Yvonne Larsen, en av de tre koordinerende bistandsadvokatene i saken, sier påkjenningen er stor for mange av hennes unge klienter.

- Det har vært en stor påkjenning for mange. Flere klienter er utmattet etter de første dagene, sier Larsen til Dagbladet.

- Tilregnelig - Nå kommer det vitneforklaringer som blir enda tyngre å høre på. Nå skal de overlevende fra regjeringskvartalet fortelle sine historier, sier Larsen.

Mette Yvonne Larsen sier hun er sikker på at Breivik er tilregnelig. Det er et hovedspørsmål i saken, der Breivik selv ønsker å bli kjent psykisk frisk - så han kan hevne i fengsel, ikke på «galehus» som han sier.

- Jeg tror fortsatt Breivik er tilregnelig. Det har ikke endret seg, sier Mette Yvonne Larsen.

Der Larsen er nokså sikker, sier forsvarer Geir Lippestad at han mener det er for tidlig å konkludere om Anders Behring Breivik er tilregnelig eller ikke.

Ville forklare seg - Jeg har forståelse for begge de to erklæringene fra de rettspsykiatrisk sakkyndige, sier Lippestad til Dagbladet utenfor Oslo tingrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer