- Jeg tror ikke de forstår hvor dramatisk dette faktisk var

Sønnen til et ektepar i 80-åra priser seg lykkelig for at mor (81) og far (83) klarte å klatre ut et vindu og ned en smal brannstige mens flammene herjet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et ektepar i 80-årene får skryt av både politiet og sin familie etter at de på spektakulært vis klarte å redde seg ut av sin overtente enebolig i Berge i Herøy på Sunnmøre i dag morges.

Det var smp.no som først meldte om brannen.

- Vi er svært imponerte over at min mor på 81 år og min far på 83 år klarte å redde seg ut den smale brannstigen, sier sønnen (53) til Dagbladet.

- Min far våknet av at et lufttrykk fra brannen hadde slått opp soveromsdøren. Han fikk vekket min mor, og sammen løp de til rommet ved siden av som har en branntrapp. Da var flammene på vei opp loftstrappen, og det var trolig bare sekunder om å gjøre, sier sønnen til Dagbladet.

- Foreldrene mine fikk opp vinduet som leder ut til branntrappen, og far klatret ut først. Vel nede på betongterrassen, fant han en annen stige slik at det skulle bli lettere for mor å klatre ned. Hun byttet fra den stigen til den andre på vei ned, forklarer sønnen.

Full fyr Sønnen bor selv bare to kilometer fra stedet, og var raskt på plass etter at han ble varslet av en nabo.

- Da jeg kom til huset, var det allerede full fyr i begge stuene. Jeg er ikke sikker på om mor og far forstår hvor dramatisk dette faktisk var, men det siger nok inn etterhvert, sier 53-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer