- Jeg tror ikke de forstår hvor dramatisk dette faktisk var

Sønnen til et ektepar i 80-åra priser seg lykkelig for at mor (81) og far (83) klarte å klatre ut et vindu og ned en smal brannstige mens flammene herjet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et ektepar i 80-årene får skryt av både politiet og sin familie etter at de på spektakulært vis klarte å redde seg ut av sin overtente enebolig i Berge i Herøy på Sunnmøre i dag morges.

Det var smp.no som først meldte om brannen.

- Vi er svært imponerte over at min mor på 81 år og min far på 83 år klarte å redde seg ut den smale brannstigen, sier sønnen (53) til Dagbladet.

- Min far våknet av at et lufttrykk fra brannen hadde slått opp soveromsdøren. Han fikk vekket min mor, og sammen løp de til rommet ved siden av som har en branntrapp. Da var flammene på vei opp loftstrappen, og det var trolig bare sekunder om å gjøre, sier sønnen til Dagbladet.

- Foreldrene mine fikk opp vinduet som leder ut til branntrappen, og far klatret ut først. Vel nede på betongterrassen, fant han en annen stige slik at det skulle bli lettere for mor å klatre ned. Hun byttet fra den stigen til den andre på vei ned, forklarer sønnen.

Full fyr Sønnen bor selv bare to kilometer fra stedet, og var raskt på plass etter at han ble varslet av en nabo.

- Da jeg kom til huset, var det allerede full fyr i begge stuene. Jeg er ikke sikker på om mor og far forstår hvor dramatisk dette faktisk var, men det siger nok inn etterhvert, sier 53-åringen.

Ekteparets hus brant ned til grunnen. Da Dagbladet snakket med sønnen deres, tok foreldrene en velfortjent hvil.

Får skryt Operasjonsleder Leif Arne Valderhaug er i likhet med 53-åringen svært imponert over det eldre ekteparet.

- Det er helt utrolig at de har klart å klatre ned den smale branntrappen på utsiden av huset og kommet fra denne kraftige brannen omtrent uten skader. Kvinnen fikk et lite tår i hodet, det var det hele, sier operasjonsleder Leif Arne Valderhaug til Dagbladet.

Politiet fikk melding om brannen klokken 06.10 i dag morges. Lokalt brannvesen var først på stedet. Politi og ambulanse ankom den nedbrente boligen like før klokken 14.

På det lille tettstedet Herøy var det enda en brann natt til i dag. I dette huset var det imidlertid ingen hjemme, melder smp.no. Denne brannen begrenset seg til skader i stuen.