<strong>KORNSIRKEL I SKEIN:</strong> Denne kornsirkelen ble oppdaget i Skien søndag. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet.
KORNSIRKEL I SKEIN: Denne kornsirkelen ble oppdaget i Skien søndag. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet. Vis mer

- Jeg tror ikke det har vært en UFO på jordet mitt

Tre kornsirkler ble søndag oppdaget på jordet til bonden Ivar Gulseth i Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Bonde Ivar Gulseth i Skien, fikk seg en liten overraskelse søndag, da nabobonden ringte og fortalte at noen hadde kommet på besøk og meldt ifra om kornsirkler på jordet hans.

- Jeg oppdaget den ikke selv, før naboen sa ifra. Kornsirkelen  mener jeg bestemt ikke var der på lørdag, men jeg så at kornet lå nede søndag, og synes det var rart. Det hadde jo ikke vært spesielt dårlig vær eller andre årsaker til at det skulle være sånn, forteller han. 

-Ingen romvesener på mitt jorde - Tror du det har vært en UFO på jordet ditt?

- Det kan gjerne være mennesker som har laget den for min del. Men de må ha vært veldig dyktige til å legge stråene i mønster. For det er en symmetri i det hele. Men jeg tror ikke det har vært noe UFO på jordet mitt, sier bonden til Dagbladet.

- Alt jeg vet er at det er tråkket ned noen kvadratmeter av kornåkeren min.  

De siste par dagene har det vært folkevandring til jordet for å se på sirkelen, forteller han.

- Hvis det slik at mennesker har gjort det, så lar det seg gjøre ved at man går i traktorsporene i åkeren. Da er det ingen som kan se at det har vært folk der. Men de visste tydeligvis hva de gjorde.   

Vil være anonym Ifølge Gulseth er det Ole John Saga fra Skien som varslet nabobonden om kornsirkelen.

Dagbladet tar kontakt med Saga, som forteller at han har snakket med nabobonden, men at det var en venninne i Bergen som hadde sett bilder av sirkelen på nettstedet kornsirkler.org, som først varslet han om saken.

Nettstedet sender ut nyhetsmeldinger til sine 2500 medlemmer når det oppdages kornsirkler verden over.

Dagbladet tar kontakt med Eva Marie Brekkestø, som driver nettstedet.

Hun forteller at hun mottok den første meldingen om kornsirkelen søndag. Tipseren skal være en lokal mann fra Skien, som tidligere også har oppdaget kornsirkler, men som ønsker å være anonym.

- Hvorfor vil han være anonym?

- Det ble mye problemer forrige gang han oppdaget en kornsirkel.

- Tror du sirkelen i Skien er menneskeskapt?

- For å kunne si noe sikkert bør man være der blant de første, da kan man ofte si om den er menneskeskapt eller ikke. Jeg har ikke besøkt sirkelen i Skien selv, men utifra bildene jeg har sett er det noen positive og noen negative ting. For eksempel er to av formasjonene i mønstret fine, den tredje ser litt mislykket ut. Dessuten virker aksen litt skjev. Men bakkebildene og rapporter fra folk som har besøkt sirkelen forteller at kornene lå veldig lett og fint, noe som er et godt tegn. Når mennesker lager kornsirkler ligger kornene hardt mot bakken.

Brekkestø kom ut med boka «Kornsirkler. Underverk i åkeren» i mars i år. 

Ufo Ole John Saga sier til Dagbladet at han tror at kornsirkelen ikke er menneskeskapt.

- Det finnes mange teorier på dette. Matematikere har jo regnet ut at det finnes 11 dimensjoner, og noen tror at sirkelen er en nøkkel mellom disse dimensjonene. Noen mener det er vesener fra andre planeter. Andre at det er demoner som villreder oss og kampen mellom det gode og onde. Jeg tror det har en kobling til UFO-fenomentet, men dette er bare antakelser fra min side, og ikke nødvendigvis andre sin sannhet.

<strong>TROR IKKE PÅ UFO:</strong> Bonde Ivar Gulseth i Skien fikk seg en overraskelse søndag. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet.
TROR IKKE PÅ UFO: Bonde Ivar Gulseth i Skien fikk seg en overraskelse søndag. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer