- FØLES GODT: Siv Jensen er fortsatt preget av terroraksjonen i oslo og massakren på Utlya, men synes likevel det føles godt å være i gang med valgkampen. Foto: Kent Skibstad / Scanpix
- FØLES GODT: Siv Jensen er fortsatt preget av terroraksjonen i oslo og massakren på Utlya, men synes likevel det føles godt å være i gang med valgkampen. Foto: Kent Skibstad / ScanpixVis mer

- Jeg tror ikke hele Norge plutselig er blitt sosialistisk

Siv Jensen tror Frp vil gjøre et godt valg, på tross av Arbeiderpartiets voldsomme framgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES/OSLO (Dagbladet): I dag startet lokalvalgkampen over hele landet. Frp-leder Siv Jensen synes det føles godt å være i gang.

- Vi har jo lurt på hvordan det ville være. Det var jo en hendelse som var helt utenkelig, sier Jensen, med henvisning til terrorangrepet i Oslo og massakren på Utøya.

- Men nå må vi prøve å ta tilbake hverdagen, og da er dette viktig, sier Frp-lederen til Dagbladet etter at hun har holdt appell i Sandnes i Rogaland.

- Jeg har snakket med veldig mange mennesker her i dag, og veldig mange gir uttrykk for at det er deilig å kunne mene noe igjen.

- Stolt av politikken Siv Jensen håper nå at alle partirepresentantene vil fokusere på egen politikk i valgkampen. Om debatten rundt hvorvidt Frp bør moderere sin retorikk når de snakker om innvandring, sier Frp-lederen følgende:

- Politikken vår står fast, og den er jeg veldig stolt av, men det er viktig at alle som deltar i det offentlige ordskifte tar ansvar for hvordan de uttrykker seg.

- Jeg kommer ikke til å lage noen oppskrift på hvordan folk skal uttrykke seg, jeg kan bare snakke for meg selv. Og jeg er veldig trygg på Frps politikk og føler ikke behov for å endre noe av min retorikk, sier hun videre.

Jensen har tidligere sagt at hun kommer til å snakke saktere, fordi hun fremdeles er preget av de forferdelige hendelsene.

- Jeg klarer ikke å riste det av meg, sier hun.

Tror på godt valg I ukene etter terrorangrepene har oppslutningen om Arbeiderpartiet (Ap) i befolkningen steget betraktelig. I dag ble det kjent at partiet løftet seg med nesten sju poeng i månedsbarometeret til Respons Analyse, den første målingen i Aftenposten etter angrepene. I denne målingen ligger oppslutningen om Ap på 35,1 prosent.

Frp går tilbake med 0,5 prosentpoeng, og har dermed en oppslutning på 14,4 prosent i denne målingen.

Siv Jensen tror uansett at Frp kommer til å gjøre et godt valg i høst.

- Jeg tror ingen ble ovverasket over at Arbeiderpartiet gjør det så bra på meningsmålingene nå, men jeg tror ikke det er sånn at hele Norge plutselig er blitt sosialistisk, sier hun.

- Det er fremdeles fire uker til valget, og jeg tror Frp kommer til å gjøre et veldig godt valg.

Skole og eldreomsorg I sin appell i Sandnes fokuserte Jensen mye på Frps politiske kjernesaker. Hun sa blant annet at eldreomsorgen og skolesystemet er de viktigste sakene for Frp i valgkampen.

- Også dette lokalvalget er den overordnede saken eldreomsorgen. Der har vi gjennomgående store utfordringer i hele landet, og kommunene sitter med ansvaret, sier hun til NTB.

Jensen presiserte også foran de frammøtte at det å begynne valgkampen ikke betyr at politikerne har glemt de grusomme hendelsene 22. juli.

- Det er enda mer med oss, og det vil det alltid være, men alle partiene er enige om at det viktige nå er å styrke demokratiet. Nettopp derfor er det så viktig med valgkampen, sa hun i sin appell.

ÅPNET VALGKAMPEN: Siv Jensen snakker med velgere i Sandnes Sentrum.
Foto: Kent Skibstad/Scanpix
ÅPNET VALGKAMPEN: Siv Jensen snakker med velgere i Sandnes Sentrum. Foto: Kent Skibstad/Scanpix Vis mer