REDDET: Her er briten Sam Derry-Woodhead (18) like etter han har blitt plukket opp av redningsmannskaper fredag. Foto: AP Photo/Angus Emmott/NTBScanpix
REDDET: Her er briten Sam Derry-Woodhead (18) like etter han har blitt plukket opp av redningsmannskaper fredag. Foto: AP Photo/Angus Emmott/NTBScanpixVis mer

- Jeg tror ikke jeg hadde holdt ut en halv dag til

Sam (18) levde på linsevæske og urin i tre dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag ettermiddag fikk endelig familien til ryggsekkturisten Sam Derry-Woddhead (18) den beskjeden de hadde håpet på. Sam var funnet i live.

18-åringen hadde vært savnet siden han tre dager tidligere la ut på joggetur fra kvegfarmen han jobbet på i Queensland i Australia.

Sam forteller BBCs Radio 4 at han ble desorientert da han var ute og løp.

- Visste de ville lete - Det begynte som en ganske vanlig joggetur, jeg hadde ikke lagt opp en løype og endte opp langt unna der jeg trodde at jeg var, sier Sam.

- Jeg visste at folk ville lete etter meg, men jeg skjønte også at biler og hester ikke ville kunne komme dit jeg var, fortsetter han.

I de dagene han var forsvunnet har temperaturen i området vært opp mot 40 grader celsius.

- Jeg drakk linsevæske og noe av min egen urin, jeg begynte å bli desperat, sier han til Radio 4.

Dehydrert Hans mor, Claire Derry, sier at tenåringen var i svært dårlig form da han ble funnet av et redningshelikopter, kun fem kilometer fra kvegfarmen.

- Jeg tror ikke jeg hadde holdt ut en halv dag til, sier tenåringen.

Ifølge redningsmannskapene klarte tenåringen så vidt å gå da de tok ham om bord i helikopteret.

Derry og resten av familien til Sam bestemte seg fort for å reise til Australia da de hørte at Sam var borte. Etter å ha besøkt sin sønn forteller hun til Sky News at han hadde blitt tynnere, og at han ikke klarte å gå.

- Han ser likevel fantastisk ut, han er solbrun og ikke brent. Han ser bra ut, men han er mye tynnere enn sist jeg så ham, sier hun.

Ifølge flere medier hadde tenåringen gått ned over ti kilo på de tre dagene, og at han var svært dehydrert da han ble funnet.