- Jeg tror ikke man kan kalle slike for mennesker

Statsministeren mener menneskerettighetene ikke gjelder for mannen som holdt datteren fanget i seks år. Krzysztof B selv mener datteren lokket ham til sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Polen er rystet etter avsløringen av at en 45 år gammel mann, som nå omtales som Krzysztof B, holdt datteren Alica (21) fanget i seks år, og at datteren fikk to barn etter å ha blitt utsatt for gjentatte overgrep.

Polens statsminister Donald Tusk mener 45-åringen må tvangskastreres.

- Jeg skulle ønske loven tillot tvangssterilisering av pedofile, sier Tusk i et intervju med TV-kanalen TVN 24.

Han kaller 45-åringen degenerert.

- Jeg skulle ønske at kjemisk kastrering ikke ble gjort på den domfeltes ønske, men som en del av dommen, sier han.

- Ikke et menneske

Sterilisering av pedofile er et svært følsomt politisk tema. Men statsministeren mener han ikke tar munnen for full når han nå går hardt ut i saken som omtales som Polens Fritzl-sak.

- Jeg sier en radikal ting, men jeg tror ikke at man kan kalle slike tilfeller, slike skapninger, for mennesker. Da gjelder heller ikke menneskerettighetene, sier Tusk.

Statsministeren sier at arbeidet med å innføre et nytt regelverk har pågått noen måneder, men at han nå skal gjøre alt i sin makt for å framskynde arbeidet etter Krzysztof B-avsløringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer