RETTSAK: Moren til den drapstiltalte 19-åringen forklarer i retten at sønnen kom hjem rundt 21.15 da hun så på TV 2-nyhetene.
RETTSAK: Moren til den drapstiltalte 19-åringen forklarer i retten at sønnen kom hjem rundt 21.15 da hun så på TV 2-nyhetene.Vis mer

- Jeg tror ikke min sønn har drept Hilda Feste (98)

Moren til den drapstiltalte 19-åringen sier at sønnen var hjemme på et tidspunkt som gjør at hun ikke tror at han har drept Hilda Feste (98).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Mens moren forklarer seg i Nordhordland tingrett sitter sønnen med en hand ved ansiktet og tidvis biter negler. Han ser mest ned i bordet, men kaster også blikk mot moren.

Moren forteller at hun er sikker på at sønnen kom hjem rundt klokka 21.15 første nyttårsdag. Trygghetsalarmen til Hilda Feste ble utløst klokka 21.12.

- Klokka kan ha vært 21.14 eller 21.16, men det var omtrent på denne tida. Jeg så på TV 2-nyhetene da jeg hørte han kom inn døra og jeg hørte at han snublet ned trappa før han gikk inn på soverommet sitt og spydde. Seinere gikk jeg ned for å ta en sjekk på han. Da lå han under dyna og sov.

Aktor Gert Johan Kjelby vil vite om hun er sikker på tidspunktet og spør om sønnen kan ha kommet hjem da TV 2 sendte værmelding eller sport.

- Jeg ser aldri værmelding eller sport. Det var i selve nyhetssendingen.

Forsvarsadvokat Rolf Knudsen har hentet ut sendeskjemaet fra TV 2-nyhetene denne kvelden, og sier at selve nyhetssendingen var slutt klokka 21.12 denne kvelden og at programlederen da annonserte at sportsnyhetene ville komme seinere.

- Kan han ha kommet hjem tidligere, spør Knudsen.

- Ja, det er mulig. Jeg lå på sofaen i stuen og så på nyheter da han kom hjem, sier hun.

- Ikke skrubbsår
Moren får også spørsmål om hun hadde sett at sønnen hadde skrubbsår på armene og i ansiktet. Hun har sendt en sms til en støttekontakt for sønnen om dette.

- Jeg aner ikke hva jeg har oppfattet som skrubbsår den kvelden. Det kan ha vært vortene i hendene som han stadig bet på. Det kan ha vært møkk. Jeg har i allefall ikke sett noen skrubbsår på han dagene etterpå, og jeg så han mye da.

Hun blir spurt om hun har sett noe blod, men hun avviser dette. Moren forklarer at hun ikke kjenner til putetrekket med blod som politiet fant i en svart søppelsekk på soverommet til sønnen.

- Jeg forstår ikke dette med blod. Dette er vanskelig å forstå ettersom jeg tok i dørhandtaket etter han og fikk ikke blod på meg. Jeg er enig med min sønn i at han ikke kan ha gjort dette, sier moren.

19-åringen har bodd det meste av sitt liv hos sin mor. Hun forteller at sønnen fikk voldsalarm av politiet høsten 2011 fordi han var truet av en annen mannsperson på Os.

- Overstadig beruset
- Jeg har sett han overstadig beruset tre til fire ganger. Han kan ha vært det flere ganger, uten at jeg vet det. Når han har vært slik har han vært snøvlete og ustø på beina. Noen ganger har han ikke husket hvordan han har kommet seg hjem. Jeg ringte kameraten hans og spurte hva sønnen min hadde drukket fordi han var kommet overstadig beruset hjem, forklarer moren.

På spørsmål fra forsvarsadvokat Rolf Knudsen bekrefter hun at sønnen var full, og at hun hørte det i en telefonsamtale med han tidligere på kvelden.

- Jeg hørte at han snøvlet. Han sa da at han ville komme hjem seinere på kvelden eller dagen etter, sier moren.

Dagen etter kom nyheten om at en gammel dame var drept i sin leilighet i Gamleheimshagen.

- Han reagerte omtrent som meg, og sa at det var avskyelig, sier moren.

I RETTEN: Aktor Gert Johan Kjelby og forsvarer Rolf Knudsen spør ut moren til tiltalte i retten i dag. Foto: Leif Stang/Dagbladet
I RETTEN: Aktor Gert Johan Kjelby og forsvarer Rolf Knudsen spør ut moren til tiltalte i retten i dag. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer