Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror ikke noe på at de skulle drepe meg

Nordmann skal ha blitt drapstruet på Gran Canaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 58 år gamle nordmannen som skal ha blitt drapstruet på Gran Canaria kom tilbake til Norge lørdag kveld.

Han sier at historien med ham og den 49 år gamle engelskmannen som skal ha truet ham startet i mai 2006.

- Jeg skulle få lån på et hus jeg hadde på Gran Canaria. Han skaffet meg et godt lån og jeg tok med 460 000 euro tilbake til Norge i begynnelsen av juni, sier 58-åringen til Dagbladet.no.

Fikk tilbud om å investere i fond

En måned senere fikk han tilbud fra engelskmannen om å investere i et fond.

- Jeg skulle sende 200 000 euro til ham som skulle investeres i fondet. Det ble sendt til hans konto. Sparebanken Vest frarådet meg dette, men jeg tok sjansen og sendte pengene i begynnelsen av august.

Fondet blir blokkert

Moren til nordmannen døde høsten 2006, og han får ikke dratt til ferieøya før i september. Da har han fått flere tekstmeldinger fra engelskmannen hvor det står at han skal gå til en advokat i Las Palmas og få overført fondet i nordmannens navn.

Men i oktober tar saken en annen vending. Da får bergenseren, via sin advokat, beskjed om at han skylder briten pengene.

- Det blir endret til at det hele er en muntlig avtale om 200 000 euro i gjeld. Det blir etterhvert en rettssak og statsadvokaten gir beskjed til dommeren om at fondet skal blokkeres.

- Dette vil skje til uken, sier nordmannen.

Drapstruet på pub

Mandag denne uken avtaler bergenseren et møte med to irer. De hevder de også har blitt svindlet av engelskmannen, og de møtes for at nordmannen skal få høre deres versjon.

- Jeg møtte de to mandag klokken 15 i Playa del Ingles. De har fått en sjekk på 28 000 euro av NN (engelskmannen, red.anm.) for å drepe meg. Jeg tror ikke noe på at de skal drepe meg. Skulle de gjort det, ville de ikke sagt noe.

Redd kjæreste

Han tar kontakt med sin advokat, og de avtaler et nytt møte med irene på en pub i Puerto Rico senere samme dag. Der er politiet også.

- Vi ville ikke at de skulle arrestere dem, men det gjorde de.

58-åringen sier at han har hatt politibeskyttelse på ferieøya siden irene ble pågrepet. Tidligere har det blitt meldt at kjæresten til 58-åringen skal ha blitt drapstruet, men det stemmer ikke.

- Men det er klart hun ble redd, sier han til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media