VANTRO: Pårørende som er samlet på et hotell i Beijing fulgte pressekonferansen i dag tidlig norsk tid. Foto: AFP / Mark RALSTON / NTB scanpix
VANTRO: Pårørende som er samlet på et hotell i Beijing fulgte pressekonferansen i dag tidlig norsk tid. Foto: AFP / Mark RALSTON / NTB scanpixVis mer

- Jeg tror ikke på noe av det de sier

MH370-pårørende fortviler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Australske myndigheter holdt i dag tidlig norsk tid en pressekonferanse, der de avslørte at det er funnet flere store vrakdeler sør i Indiahavet som kan stamme fra det savnede Malasyia Airlines-flyet MH370.

Pressekonferansen ble fulgt av medier fra hele verden. Og de pårørende til de 227 savnede passasjerene og 12 besetningsmedlemmene.

Vantro Mange pårørende fulgte med fra et hotell i Beijing, hvor de er innkvartert i påvente av endelige avklaringer.

Etter de siste dagers spekulasjoner om at flyet trolig ble kapret, har enkelte av dem håpet at de kanskje kan få se sine kjære igjen. Rapporten om vrakdeler, den største 24 meter, var tøff å takle. Flere reagerte med vantro, skriver Wall Street Journal, som fulgte pressekonferansen sammen med de pårørende.

- Jeg tror ikke på noe av det de sier, forteller Wen Wancheng til avisa.

- Jeg tror ikke på nyhetene, sier Wancheng, som sier han ønsker å tro at sønnen fortsatt er i live.

Frustrert Flere av de pårørende mener de har fått feilaktig informasjon tidligere, og de er derfor skeptiske også nå.
- Jeg vil ikke høre mer, sier Zhang Zhiliang. Han gikk ifølge Wall Street Journal halvveis i pressekonferansen. Han er frustrert over at det ikke er noen bekreftet informasjon.

- Det er ikke noe jeg ønsker å se på, ikke noe jeg ønsker å høre, sier han.

Det er for tidlig å si om gjenstandene som er funnet 2260 km sørvest for Perth vest i Australia faktisk stammer fra flyet.

John Young fra Kystvakten opplyser at det ikke er uvanlig å finne flytende objekter i sjøen, men størrelsen gjør at dette er et troverdig spor å følge.

24 METER: Dette satellittbildet skal vise det største av de to objektene.
24 METER: Dette satellittbildet skal vise det største av de to objektene. Vis mer

- Jeg vil ikke spekulere i hva objektene er før vi faktisk finner dem og får dem bekreftet.

Statsministeren opplyser at fire overvåkningsfly av typen Orion fra Royal Australian Air Force og flere marinefartøy er på vei til stedet nå.