- Jeg tror ikke verden skjønner hvor mye sprengstoff det er i tjuvjakta

Neshornengasjert investor med bønn til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg skjønner ikke hvorfor ikke Norad engasjerer seg, sier mangemillionær, hobbyjeger og landeier i Mosambik Øyvind Christensen til Dagbladet.

Dagbladet besøkte i fjor Sabie Game Park ved grensa mellom Sør-Afrika og Mosambik. Parken drives ved hjelp av midlene til eiendomsinvestor Christensen fra Trondheim - og er et eksempel på hvordan private nå driver en selvstendig kamp mot krypskyttere.

Sprengstoff Viltvokterne i parken arresterer jevnlig lokale unge menn som tar seg inn i Kruger-parken - Sør-Afrikas kanskje fremste turistmål, tvers over grensa fra Sabie - for å skyte neshorn.

- Jeg tror ikke verden utenom Sør-Afrika skjønner hvor mye sprengstoff det er i denne tjuvjakta. Vi kan ikke stoppe tjuvjakta ved å arrestere enkeltpersoner alene, sier Christensen.

- Det blir vanskelig for en investor og et lite firma i Norge å holde på med dette i lengden. Det er rart at det ikke får mye større oppmerksomhet, sier Christensen.

Investoren og Sabie har nå innledet et samarbeid med flere lokale aktører, blant dem Kruger-parken og deres utdanningsavdeling, for å forsøke å skape bevissthet om tjuvjakta i lokalmiljøet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer