- Jeg tror mange har en oppfatning om at han ikke fortjener å bli erklært sinnsyk

Her er Utøya-offeret som er glad for at Anders Behring Breivik ble erklært utilregnelig.

STØTTER BREIVIK-RAPPORTEN: AUF-er Kjetil Klakegg Bergheim overlevde massakren på Utøya. Han tar et oppgjør med dem som angriper rapporten som erklærer Anders Behring Breivik strafferettslig utilregnelig. Foto: Privat
STØTTER BREIVIK-RAPPORTEN: AUF-er Kjetil Klakegg Bergheim overlevde massakren på Utøya. Han tar et oppgjør med dem som angriper rapporten som erklærer Anders Behring Breivik strafferettslig utilregnelig. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kjetil Klakegg Bergheim (23) overlevde massakren på Utøya.

I dag har han fulgt debatten etter at det ble kjent at de to rettsoppnevnte psykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby mener terror-siktede Anders Behring Breivik gjennom en lengre periode har utviklet sykdommen paranoid schizofreni.

Konklusjonen i rapporten som ble overlevert i dag, er at Breivik er strafferettslig utilregnelig.

Skremt Bergheim har skrevet et blogginnlegg der han tar et oppgjør med de han mener opptrer som bedrevitere, og gjennom dagen har kommentert Breivik-rapporten.

- Det jeg forsøker å påpeke, er at to personer med fagkompetanse har gjort en grundig jobb. Så skal plutselig kommentatorer, politikere og andre på Facebook og Twitter, som kanskje aldri har åpnet en psykologibok før, mene at konklusjonen er feil, eller at det trengs en ny vurdering. Det skremmer meg faktisk at så mange uttaler seg om ting de ikke har peiling på, sier Bergheim til Dagbladet. 

- Ingen fortjener det Han vet at meningene hans kan virke provoserende. Han vet også at mange AUF-ere ikke deler hans syn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.