- Jeg tror og håper at noen vil våkne og se hvor forbasket dum vedkommende har vært

Fortviler etter at noen stjal luftambulansens helikopterhjelm på Trysil.

STJÅLET: Luftambulansens anestesilege Thomas Lindtner viser frem en tilsvarende hjelm foran det aktuelle helikopteret som er stasjonert i Trysil i påska. Foto: Norsk Luftambulanse
STJÅLET: Luftambulansens anestesilege Thomas Lindtner viser frem en tilsvarende hjelm foran det aktuelle helikopteret som er stasjonert i Trysil i påska. Foto: Norsk Luftambulanse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kunne ha gått skikkelig galt med kriseberedskapen i Hedmark i natt, etter at noen tok seg inn i luftambulansens helikopter på Trysil og stjal pilotens spesialhjelm.

- Dette er alvorlig. Hadde det ikke vært for at vi hadde et ekstra helikoptercrew her som kunne låne bort en hjelm, kunne det blitt ille, sier regionssjef i Norsk Luftambulanse, Ole Valen, til Dagbladet.

- Forbasket dumFor å gjøre påskefjellet tryggere, har luftambulansen en midlertidig base i Trysil frem til mandag 21. april. En gang etter midnatt har noen tatt seg inn i helikopteret, som stod oppstilt utenfor Radisson Blue-hotellet i sentrum, og stjålet den ene pilothjelmen.

Hjelmene er spesialtilpasset den enkelte pilots hode, har spesialvisir som øker sikten, og innebygget radiokommunikasjon. I tillegg beskytter den pilotens hode, skulle noe skje.

- Vi kan fly med bare øreklokker, men det svekker selvfølgelig sikkerheten, sier Valen til Dagbladet.

- Det er utrolig irriterende og antagelig fyllevrøvl som er bakgrunn for tyveriet. Dette er ikke noe man stjeler for å selge. Jeg tror og håper at noen vil våkne og se hvor forbasket dum vedkommende har vært.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer