STJÅLET: Luftambulansens anestesilege Thomas Lindtner viser frem en tilsvarende hjelm foran det aktuelle helikopteret som er stasjonert i Trysil i påska. Foto: Norsk Luftambulanse
STJÅLET: Luftambulansens anestesilege Thomas Lindtner viser frem en tilsvarende hjelm foran det aktuelle helikopteret som er stasjonert i Trysil i påska. Foto: Norsk LuftambulanseVis mer

- Jeg tror og håper at noen vil våkne og se hvor forbasket dum vedkommende har vært

Fortviler etter at noen stjal luftambulansens helikopterhjelm på Trysil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kunne ha gått skikkelig galt med kriseberedskapen i Hedmark i natt, etter at noen tok seg inn i luftambulansens helikopter på Trysil og stjal pilotens spesialhjelm.

- Dette er alvorlig. Hadde det ikke vært for at vi hadde et ekstra helikoptercrew her som kunne låne bort en hjelm, kunne det blitt ille, sier regionssjef i Norsk Luftambulanse, Ole Valen, til Dagbladet.

- Forbasket dum
For å gjøre påskefjellet tryggere, har luftambulansen en midlertidig base i Trysil frem til mandag 21. april. En gang etter midnatt har noen tatt seg inn i helikopteret, som stod oppstilt utenfor Radisson Blue-hotellet i sentrum, og stjålet den ene pilothjelmen.

Hjelmene er spesialtilpasset den enkelte pilots hode, har spesialvisir som øker sikten, og innebygget radiokommunikasjon. I tillegg beskytter den pilotens hode, skulle noe skje.

- Vi kan fly med bare øreklokker, men det svekker selvfølgelig sikkerheten, sier Valen til Dagbladet.

- Det er utrolig irriterende og antagelig fyllevrøvl som er bakgrunn for tyveriet. Dette er ikke noe man stjeler for å selge. Jeg tror og håper at noen vil våkne og se hvor forbasket dum vedkommende har vært.

Ber om hjelp Valen tror hjelmen må ha blitt stjålet mellom midnatt og 01.00 natt til i dag. Helikopteret skal ha stått ulåst, klar til utrykning.

Både politiet, skipatruljen i Trysil, hotellene og andre lokale krefter er blitt varslet og holder nå utkikk etter hjelmen. Valen håper tyven, eller tyvene, tar til fornuften når de skjønner hva de har gjort.

- Legg hjelmen et sted vi vil finne den raskt, sier han til Dagbladet.

Det aktuelle helikopteret er på full beredskap og flyr ambulanseoppdrag i hele Hedmark i påsken.

VIKTIG: De spesialtilpassede pilothjelmene gir pilotene bedre sikt og klarere kommunikasjon når de er ute på oppdrag. Dette kan få avgjørende betydning under oppdrag på påskefjellet. Her er helikopteret på oppdrag i Trysil. Foto: Norsk luftambulanse
VIKTIG: De spesialtilpassede pilothjelmene gir pilotene bedre sikt og klarere kommunikasjon når de er ute på oppdrag. Dette kan få avgjørende betydning under oppdrag på påskefjellet. Her er helikopteret på oppdrag i Trysil. Foto: Norsk luftambulanse Vis mer