- Jeg tror på Princ

Gjennom en glassvegg og en telefon fikk Marina (30) i går møte mannen hun elsker. Ektemannen Princ Dobroshi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var forferdelig vondt. Jeg er en normal kvinne og jeg kan ikke skjønne at min mann har gjort det han er dømt for. I går ettermiddag fikk russiske Marina møte ektemannen Princ Dobroshi for første gang på flere måneder. De to fant kjærligheten i Praha mens Princ var på rømmen.

Den 30 år gamle gallerieieren fra St. Petersburg har vanskelig for å skjønne at hennes lille familie er revet opp og at ektemannen nå sitter i Ringerike kretsfengsel på Hønefoss.

- Jeg visste ingenting om fortida til Princ i Norge, og at han hadde rømt fra et norsk fengsel, sier Marina.

- Ikke farlig

Marina kjenner ikke Princ Dobroshi som en farlig mann, en mafiamann.

- Princ brenner for sitt folk og har hele tida støttet kosovoalbanerne i krigen i Kosovo. Ellers har han drevet forretninger og handlet med varer fra Thailand, sier Marina.

Marina kom til Norge for å få snakke ut og støtte ektemannen, som hun frykter kommer til å bli sittende i fengsel i Norge i mange år framover.

- Følelsesmessig var det veldig vanskelig, selv om det var veldig godt å endelig få møte Princ. Det er vondt å møte den en er veldig glad i et fengsel.

Håper på ny sak

Marina blir undrende når hun får oversatt norske aviser og leser at ektemannen blir karakterisert som både farlig og som en voldelig mafiamann:

- Det er ikke slik jeg kjenner Princ, sier hun. I dag hun må reise tilbake til Praha, men Marina planlegger allerede å komme tilbake til Norge og Ringerike kretsfengsel for å besøke ektemannen.

- Selv om det ser svart ut akkurat nå, har jeg ikke gitt opp håpet om framtida. Både Princ og jeg har håp om at han skal få prøve saken sin på ny. Jeg tror på Princ når han sier at han er uskyldig dømt, sier den russiske kvinnen.

<B>BESØK:</B> Marina (30) besøkte i går ektemannen Princ Dobrosh i Ringerike kretsfengsel. - Jeg kan ikke skjønne at Princ er slik dere tror, sier hun.