Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror Rahila er drept

Norsk politi har satt inn store ressurser. Frykter æresdrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En norsk-pakistansk kvinne fra Oslo er meldt savnet i Pakistan. På onsdag ble hun meldt savnet på Manglerud Politistasjon. Det skal ha skjedd etter at pårørende til jenta i Norge hadde fått beskjed om at jenta var død. Nå bekrefter politiet at hun sannsynligvis er død.

- Vi har funnet en kvinne som passer til beskrivelsen. Vi har fått dette over telefon og venter på en endelig bekreftelse. Den døde kvinnen passer til alderen, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim ved Oslo Politikammer til Dagbladet.no.

Politiet har fått bekreftet fra politiet i Pakistan at kvinnen døde i en bilulykke. Bilen hun satt i havnet i vannet. Politiet har også fått beskjed om at en person til var innvolvert i ulykken.

Trusler

Dagbladet.no har møtt kvinnens ektemann. Han frykter nå for sitt eget liv og er svært preget av det som har skjedd. Han sitter på et hemmelig sted i Oslo med skuddsikker vest og livvakt. 

De to møttes på videregående skole i Oslo og giftet seg for rundt et år siden. Det var et kontroversielt valg som de to måtte kjempe for.

- Vi jobba så mye for å gifte oss, sier ektemannen Ahmed (21), som forteller om et liv med trusler.

- Hun dro til Pakistan på lørdag. På onsdag fikk jeg høre det. Jeg advarte henne, men hun dro likevel. Hun skulle besøke familien, sier Ahmed, som i dag har vært på begravelsesbønn i moskeen.

FORTVILET: Ektemannen til Rahila er fortvilet. Han tror at hans kone er blitt drept. FOTO: JAN THORESEN
FORTVILET: Ektemannen til Rahila er fortvilet. Han tror at hans kone er blitt drept. FOTO: JAN THORESEN Vis mer

Dagbladet.no har fått vite at jenta og hennes ektemann over lengre tid har levd med trusler. Årsaken skal være at de to har ulik religiøs bakgrunn. Jenta er sunnimuslim, mens ektemannen er ahmedyyiamuslim. Ekteskapet dem i mellom skal derfor ikke ha vært godt likt. Ahmedyyiamuslimene betraktes ikke som muslimer av sunnimuslimene, og forholdet mellom de to religiøse grupperingene preges av konflikter. Politiet bekrefter opplysningene om at mannen var truet.

Både jenta og ektemannen skal ha fått direkte drapstrusler.

Store ressurser

Etter det Dagbladet.no vet, har politiet satt inn store ressurser i saken. Etterforskningsteam jobber både i Oslo og i Pakistan med å finne ut hva som har skjedd med jenta.

Flere personer har vært inne til lange avhør i saken. Etterforskere med spesialkompetanse på æresdrap skal også være satt inn på saken.

En som er ahmedyyi i Pakistan har ikke lov til å opptre som muslim. Deres profet er en annen profet i tillegg til Muhammed. Denne profeten levde i India på slutten av 1800-tallet, og dannet sekten, som har sin egen by i Pakistan.

Ahmedyy er fordømt av det internasjonale muslimske samfunnet som ikke-muslimer. I Pakistan har de ikke lov til å si «Gud være med deg», de har ikke lov til å ta på eller eie Koranen. Om de opptrer som muslimer kan de bli anklages for blasfemi, og da er de under et lovverk som det er dødsstraff for i Pakistan. 

I Norge har menigheten rundt 1000 medlemmer. De er utstøtt og forfulgt i den muslimske verden.

Etter det Dagbladet.no vet, skal politiet nå ha tatt hånd om sikkerheten til ektemannen som bor i Oslo. Siden i går har han levd i skjul i frykt for sitt eget liv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!