Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror vi falt 200 meter rett ned

Endre (53) fra Bergen var om bord på flyet som måtte nødlande i Miami.

SATT OG SOV: Endre Zweidorff  (53) fra Bergen var blant passasjerene på Continental Airlines-flyet. Han bråvåknet da flyet plutselig mistet høyde og flere passasjerer ble skadd i turbulensen. Foto: PRIVAT
SATT OG SOV: Endre Zweidorff (53) fra Bergen var blant passasjerene på Continental Airlines-flyet. Han bråvåknet da flyet plutselig mistet høyde og flere passasjerer ble skadd i turbulensen. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Verken passasjerer eller besetning rakk å reagere før flyet, som var på vei fra Rio de Janeiro til Houston mistet høyde, forteller de som var bord på Continental Airlines-flyet.

Blant de 168 passasjerene var Endre Zweidorff  (53) fra Bergen.

Tidligere i år mistet han tre kolleger fra Statoil Hydro da et Airbus A330-200 tilhørende Air France styrtet mellom Rio de Janeiro og Paris.

Våknet av voldsomt rabalder
- Jeg satt og sov med sikkerhetsbelte på helt framme i flyet, og våknet av et voldsomt rabalder. Jeg tror vi falt rundt 200 meter rett ned. En person ble slått opp i hylla over setene og knuste denne. En eldre kvinne fikk flere bruddskader. Mange fikk førstehjelp og  nakkekrager, sier Zweidorff til Dagbladet.

Han kom selv bra fra den dramatiske opplevelsen uten skrammer, og sier at besetningen om bord håndterte hendelsen på en profesjonell måte.

- Jeg synes likevel det er litt merkelig at et så kraftig uvær kom overraskende på piloten. Etter en stund fikk vi informasjon om at vi måtte lande i Miami for å få assistanse til alle som var skadet. Der fikk vi seinere vite at det var funnet skader på flyet og at alle måtte forlate det.

Ropte av skrekk
Også andre passasjerer om bord på flyet har fortalt om dramatikken som oppsto seks timer ut i flyturen fra Rio de Janeiro.

— Jeg har aldri opplevd så mye turbulens tidligere. Jeg trodde virkelig ikke vi skulle klare det, sier en av passasjerene, brasilianske Giovani Loss, til den lokale tv-stasjonen WSVN-TV.

Han forteller at folk om bord ropte av skrekk, og at de fryktet turbulensen skyldtes mekaniske problemer med flyet. Klokken 11.30 nødlandet flyet i Miami.

Overlatt til seg selv
Mange av passasjerene sier de ikke oppfattet noen form for advarsel før turbulensen satte inn. Flyselskapet sier i en pressemelding at «fest-setebeltet-skiltet» var aktivisert under den turbulente perioden.

Minst 26 personer ble skadd, fire av dem alvorlig som følge av turbulensen.

Endre Zweidorff jobber for StatoilHydro i Rio de Janeiro og var på tur for et kortere arbeidsopphold i Houston.

- Etter at vi landet i Miami er vi blitt helt overlatt til oss selv. Flyselskapet Continental har ikke fulgt oss opp på noen måte. Jeg er blitt sendt fra skranke til skranke, men har fått god hjelp av StatoilHydro. Vårt selskap har også fulgt opp de hjemme i Bergen. Det setter jeg stor pris på, sier Endre Zweidorff.

Han fikk et uønsket opphold i Miami på 15 timer før han kommer seg videre til Huston seint mandag kveld.

KRAFTIG TURBULENS: Passasjerflyet fra Continental Airlines opplevde kraftig turbulens og måtte nødlande i Miami. Minst 26 skadd, fire av dem alvorlig. Foto: AP Photo/Miami Herald, Tim Chapman/SCANPIX
KRAFTIG TURBULENS: Passasjerflyet fra Continental Airlines opplevde kraftig turbulens og måtte nødlande i Miami. Minst 26 skadd, fire av dem alvorlig. Foto: AP Photo/Miami Herald, Tim Chapman/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media