«Jeg unner ikke min verste fiende det jeg har opplevd»

Som direktør i advokatfirmaet BA-HR nektet Kari E. Breirem å signere en kontrakt på 1,5 millioner til Tønne Consult AS. Torsdag fikk hun sparken fordi BA-HR mener hun har brutt taushetsplikten, drevet utpressing og beskyldt firmaet for korrupsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg sitter ansikt til ansikt med Kari Breirem da hun på mobiltelefon får beskjeden om at hun er blitt avskjediget fra sin stilling som administrerende direktør i BA-HR, Norges mest kjente advokatfirma med 32 partnere og 80 jurister. Stemmen dirrer og tårene presser på da hun sier:

- Det var vel ikke noe annet å vente, men jeg hadde håpet på en annen løsning. Det som har holdt meg oppe siden jeg ble sykmeldt 20. november, er vissheten om at jeg ikke har gjort noe galt. Jeg har fulgt min samvittighet. Men det er trist at ærlighet skal koste så mye.

Utover våren og sommeren i fjor skar det gode samarbeidet seg mellom Breirem og daglig leder Bjørn Gabriel Reed. Breirem var administrativt ansvarlig for økonomi, sekretariat og IKT, mens Reed ledet partnerskapet og klientvirksomheten.

- Var det en maktkamp?

- Nei. Og jeg forsto ikke helt hva som foregikk, men jeg merket at jeg ikke ble så involvert som jeg hadde vært. Det kom helt overraskende, og jeg grubler fortsatt mye over hva jeg kan ha gjort som utløste denne konflikten. Rett før sommeren hadde vi en samtale hvor jeg skjønte at noe ikke stemte, forteller Breirem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer