- Jeg våkner liggende på magen, og jeg blir voldtatt

Så ble Marte dømt til fengsel og fikk sparken.

DØMT TIL FENGSEL: Marte ble dømt til fengsel for sex utenfor ekteskapet etter å ha blitt voldtatt av en kollega. Foto: PRIVAT
DØMT TIL FENGSEL: Marte ble dømt til fengsel for sex utenfor ekteskapet etter å ha blitt voldtatt av en kollega. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet): Marte Deborah Dalelv (24) er dømt til fengsel i ett år og fire måneder i Dubai etter at hun anmeldte en voldtekt.

Marte var på jobbreise i Dubai, og etter en kveld på byen med kolleger og noen kamerater tok hun en taxi tilbake til hotellet med en mannlig kollega.

Det ble begynnelsen på marerittet for den norske 24-åringen.

Våknet av voldtekt Marte ba kollegaen om å følge henne til hotellrommet ettersom hun helst ikke ville gå alene i gangene så sent på kvelden. Hun var ikke kjent på det store hotellet og ville helst ikke spørre personalet om veien til rommet.

Morgenen etter våkner hun av at kollegaen voldtar henne.

- Jeg våkner liggende på magen, og jeg blir voldtatt. Jeg prøver å si at jeg ikke vil, men han tar tak i nakken min, forteller Marte.

Så banker romservice på døren. Og i det kollegaen går for å åpne prøver Marte febrilsk å få på seg klærne. Hun husker verken å ha sovnet, eller hvordan klærne kom av.

- Jeg finner klærne og prøver å komme meg ut, men da kommer han tilbake. Han sier: «du skal ingen steder» og at jeg «ba om det».

- Jeg ble så sint for at han kunne påstå noe sånt, når vi begge visste hva som har skjedd.

Kollegaen prøver å sperre døren for den norske 24-åringen, men hun begynner å skrike og han slipper henne ut. Hun kommer seg ned i resepsjonen og får dem til å ringe politiet.

Ble ikke trodd Politiet tror ikke på Martes forklaring om voldtekten, det gjør heller ikke retten.

-  De påstår at jeg lyver og har avlagt falsk forklaring.

Hun blir dømt til et års fengsel for sex utenfor ekteskap, en måned for å ha drukket alkohol, og ytterligere tre måneder for å ha avgitt falsk forklaring.

Marte understreker at man har lov til å drikke alkohol på hoteller og utesteder som turist i Dubai.

Kollegaen som voldtok henne ble dømt for det samme, men ikke for falsk forklaring. Han ble dømt til ett år og en måned i fengsel.

Fratatt pass Hun ble kastet i fengsel etter at hun leverte anmeldelsen, mistenkt for å ha hatt sex utenfor ekteskapet.

Først etter flere dager fikk hun varslet familien sin per telefon.

Familien tok kontakt med utenrikstjenesten i Dubai, og det norske konsulatet i landet fikk henne så ut av fengsel.

Nå sitter hun fast i Dubai, uten pass. Ankesaken hennes kommer opp 15. september, og hun kan ikke forlate landet.

Fikk sparken Marte fikk sparken av arbeidsgiveren sin etter hendelsen i Dubai.

- Jeg synes det er dårlig gjort. Hadde jeg aktivt gjort noe galt så skulle jeg skjønt det, men i dette tilfellet blir noe gjort mot meg, sier hun.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med den aktuelle bedriften.

Ikke første gang Dette er ikke første gang en kvinne blir dømt til fengsel for utenomekteskapelig sex i De forente arabiske emirater. 2. juni skrev Dagbladet om australske Alicia (27) som ble dopet og gjengvoldtatt for deretter å bli kastet i fengsel for ulovlig sex.

Hun sto nylig fram på australsk fjernsyn og snakket om sitt livs mareritt.

I 2008 jobbet den gang 27 år gamle Alicia Gali som leder på spa-avdelingen på det fasjonable, amerikanske hotellet Starwood Le Meridien Al-Aqah Beach Resort, Fujaira i De forente arabiske emirater.