Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg våknet av at han kneppet opp buksene mine»

Malin (19) sier hun ble antastet av Engla-mistenkte da hun var 14 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BORLÂNGE/OSLO (Expressen/Dagbladet): Da 42-åringen mandag ble arrestert av politiet, mistenkt for å være involvert i Englas forsvinning, var det ikke første gangen han fikk mistanker om en alvorlig forbrytelse rettet mot seg. Han er dømt for både seksuell tvang, voldtektsforsøk, mishandling og blotting.

- Min klient er sjokkert og har ingen ting med Englas forsvinning å gjøre, sier 42-åringens forsvarer Leif Silberski til Dagbladet.

Fikk vin

Malin Norling (19) var bare 14 år da hun og ei venninne gjorde husarbeid hjemme hos 42-åringen. Som betaling fikk jentene fire flasker vin. Dagen etter traff de 42-åringen på fest hos felles kjente. På festen ble jenta trøtt og la seg til å hvile på et gjesterom

- Da jeg lå og sov kom han inn i rommet og begynte å ta på meg. Jeg våknet av at han kneppet opp buksene mine, forteller hun.

19-åringen politianmeldte 42-åringen, men politiet valgte å henlegge.

- De sa at de ikke hadde noen bevis, sier hun.

Derimot ble han dømt for å ha skaffet de mindreårige jentene alkohol. Han nektet for at han hadde kneppet opp buksene til Norling.

ANMELDTE MISTENKTE: Malin Norling forteller sin historie om den mistenkte 42-åringen i Engla-saken. Foto: GUNILLA SIKSTRÖM/EXPRESSEN
ANMELDTE MISTENKTE: Malin Norling forteller sin historie om den mistenkte 42-åringen i Engla-saken. Foto: GUNILLA SIKSTRÖM/EXPRESSEN Vis mer

Hun kjenner til at 42-åringen er dømt for flere sexovergrep som likner på det hun hevder at hun ble utsatt for.

Sparket i skrittet

Blant annet er han dømt for overfallet på ei jente som i Dagbladet vil kalle seg Karin. Hun var 19-år da det hendte. Det var 1995 og hun hadde vært på fest på den lokale kroa. På vei hjem krysset hun over plenen foran skolen da hun merket at hun ble forfulgt. Så gikk det veldig fort. Mannen tok tak i armen hennes.

- Nå holder du kjeft og gjør som jeg sier, ropte mannen.

Karin skrek og forsøkte å dra seg løs. Så lyktes hun med et velplassert spark i mannens skritt. Han mistet grepet om armen hennes og Karin begynte å løpe, men hun kom bare noen meter før han igjen var over henne.

- Han tok tak i håret mitt og dro meg ned bakfra, forteller Karin.

Han satte seg over Karin og begynte å dra av henne klærne. Da hun skrek la han hånda over munnen hennes for å stanse lyden. To ganger tok han strupetak. Han trykket så hardt at Karin trodde hun skulle dø. I avhør fortalte han at han slapp taket da han hørte gurglelyder fra halsen hennes. Karin ba for sitt liv.

- Jeg sa «la meg bare gå så lover jeg ikke å anmelde deg».

image: «Jeg våknet av at han kneppet opp buksene mine»

Først var han usikker, men Karin fortsatte å prate med ham.

- Jeg spurte hvor han jobbet og hva han arbeidet med, sier hun.

Ville glemme

Til slutt lovet mannen at hun skulle få gå om han fikk hennes telefonnummer. Jeg tenkte at politiet kunne spore nummeret, men jeg ville ikke gi ham mitt, så jeg sa nummeret til min venninnes foreldre. Så slapp han henne løs.

Etter voldtektsforsøket ville Karin bare glemme alt sammen. Men hun anmeldte og takket være alle detaljene hun hadde merket seg kunne politiet pågripe mannen. Han tilsto og ble dømt til to års fengsel.

- Hva tenker du om den nye mistanken?

- Jeg tenker at det ikke må være sant. Jeg er forbannet og tenker på den lille jenta. Jeg håper at hun fins der ute et sted. Er han skyldig håper jeg han blir innesperret for resten av livet.

I 1995 ble han også dømt for to andre overgrep. På et diskotek dro han ei jente inn på toalettet og slo henne i ansiktet. På en festival forsøkte han å voldta ei jente bak en do. I 2000 ble han dømt for blotting. Nå blir han DNA sjekket opp mot flere uoppklarte saker. Klokka 16.40 i går kom han til politistasjonen i Borlänge. I dag vil han sitte i nye lange avhør.

- Det kjennes godt at vi har en mistenkt i saken. Nå kan vi få litt ro og fred til å jobbe fram ytterligere beviser mot mannen. Det er positivt, sier Mats Nygårds fra politiet i Dala.

Jakter på far

Store politistyrker, der blant annet et 20-talls hundepatruljer inngår, lette i går etter 10-åringen. Men for hver time som går minsker håpet om å finne henne i live utendørs.

- Jeg håper av hele mitt hjerte at hun er i live, men for hver time som går minker sjansen, sier Nygårds.

Politiets håp er at Engla er bortført til et sted og holdes der. De forsøker fortsatt å få kontakt med Englas pappa, som har vært sporløst borte i nesten en måned. Han bor i Spania, og skal ikke ha sett sin datter på flere år.

BORTE PÅ VEI FRA TRENING: Engla (10) forsvant etter en sykkeltur i halv tre-tiden lørdag 5.april.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media