- Jeg våknet av at varmtvannsberederen eksploderte

Beboerne i brannbygården sier de ikke hørte noen brannalarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg våknet av at varmtvannsberederen min eksploderte. Da jeg kom ut av soverommet var det masse vann på gulvet, og masse røyk. Jeg trodde det var vanndamp, forteller Håvard Nordvåg (27), en av beboerne i Nordahl Bruns gate 7 - bygården som i morgentimene i dag ble totalskadd i brann.

Nordvåg ringte brannvesenet.

- Jeg ringte brannvesenet kanskje 6.05 og sa at jeg trengte hjelp med en vannlekkarsje. Fem minutter etter at jeg hadde lagt på med brannvesenet, banket det på ruta mi. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte komme meg ut fordi det brant.

- Det ringte ingen brannalarm, forteller han.

Allerede da var det overtent i gangen utenfor leiligheten til Nordvåg som bor i 1. etg.

Hoppet ut av vinduet

- Det så ut som det var full fyr i kjelleren under meg, så jeg kom meg ikke ut av utgangen. I stedet måtte jeg hoppe ut av vinduet, forteller han.

Ifølge Nordvåg har ingen av de andre beboerne heller hørt noen brannalarm.

- Jeg våknet av at varmtvannsberederen eksploderte

- Det var ikke brannvarsling noe sted. En av naboene lå og sov. Han våknet av sirene fra brannbilen, forteller 27-åringen.

Bygården leies ut av et selskap som heter Mosking AS. Men utleiemegleren har ikke tid til å snakke med media.

- Vi må ta oss av beboerne nå, og må komme tilbake til dere, sier utleiemegler Toini Skaret.

På legevakta

Nordvåg er en av to beboere som ble tatt med til Legevakta i Oslo fordi han har fått i seg så mye røyk.

- De har sjekket puls og blodtrykk. Nå sitter jeg i et rom med oksygen opp i nesa, forteller han.

Brannvesenet har nå kontroll over brannen, men klokken 10 brenner det fortsatt på kjelleren og på loftet i den gamle bygården fra 1890-årene. Bygningen er totalskadd.

- Ifølge brannvesenet er den fullstendig utbrent. Det vil si at den ikke kan brukes mer sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Even Jørstad til Dagbladet.no.

Brannen ble meldt til politiet klokken 06.11. Alle 24 som oppholdt seg i bygården ble evakuert. Brannvesenet fryktet at brannen skulle spre seg, og også beboerne i Nordahl Bruns gate nummer 5 og nummer 9 ble evakuert.

- De første meldingene fra stedet var at det var full fyr i baktrappa. Den fungerte som ei pipe og gjorde at brannen spredde seg helt opp til loftet. Bare flaks gjorde at dørene inn til leilighetene holdt unna, sier vaktkommanderenden i brannvesenet Kay Hagberg til Dagbladet.no.

-INGEN BRANNALARM: Håvard Nordvåg (27) våknet av at varmtvannsberederen eksploderte. Han sitter nå på legevakta i Oslo.