«Jeg vant over deg. Du skjøt meg, jeg lever.»

Marte Fevang Smith ble skutt av Breivik på Utøya.

OVERLEVDE: Marte Fevang Smith ble skutt i hodet av Anders Behring Breivik på Utøya 22 juli 2011. Hun overlevde, men hennes beste veninne døde. Her er hun sammen med moren May Monica Fevang og broren Stian R. Fevang hjemme på Nøtterøy i Vestfold.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OVERLEVDE: Marte Fevang Smith ble skutt i hodet av Anders Behring Breivik på Utøya 22 juli 2011. Hun overlevde, men hennes beste veninne døde. Her er hun sammen med moren May Monica Fevang og broren Stian R. Fevang hjemme på Nøtterøy i Vestfold. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 22. juli i fjor ble nestleder i Tønsberg AUF, Marte Fevang Smith (18), skutt av Anders Behring Breivik. Hun var den eneste av de 11 hun gjemte seg sammen med som overlevde.

Samtidig som massemorderen i dag ga sin detaljerte og rystende forklaring av de grufulle ugjerningene hans på Utøya, la 18-åringen ut følgende melding på Twitter:

«#ABB jeg vant over deg. Du skjøt meg, jeg lever.»

Twitter-meldingen er gjengitt med samtykke fra Marte Fevang Smith.

Skal vitne Marte ble truffet i venstre side av hodet. Hun er ett av ofrene fra Utøya som ble nevnt i tiltalen, og er innkalt som vitne seinere i rettssaken.

Hun har tidligere fortalt Dagbladet at hun betrakter dette som en plikt:

- Jeg gleder meg ikke til å vitne, men føler at det ligger litt plikt i det. Jeg var den eneste som var på dette stedet som overlevde. Alle de andre døde. Jeg tenker at jeg må si det de ikke kan si selv.

- Et mareritt Da Marte skulle se igjen massedrapsmannen under fengslingsmøtet i februar, fikk hun et panikkanfall og kollapset. Moren hennes og bistandsadvokaten forsøker derfor å ordne det slik at Breivik ikke er tilstede i rettssalen når hun vitner under hovedforhandlingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer