TILBAKE: Silvio Berlusconi vil lede valgkampen for partiet Forza Italia, til tross for at han ikke har lov til å stille til valg før i 2019. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
TILBAKE: Silvio Berlusconi vil lede valgkampen for partiet Forza Italia, til tross for at han ikke har lov til å stille til valg før i 2019. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpixVis mer

- Jeg var aldri borte. Men nå er jeg her igjen

Italias skandalerammede tidligere statsminister Silvio Berlusconi vil overbevise velgerne med skattekutt og velferdstilskudd før neste års parlamentsvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karrieren til den omstridte milliardæren så inntil nylig ut til å gå mot slutten, etter helseproblemer og en dom for skattefusk som førte til at han ble utestengt fra det italienske senatet. Men et brakvalg for hans parti Forza Italia i lokalvalget i flere italienske kommuner forrige helg, har fått flere til å snakke om et comeback for 80-åringen.

I et intervju med Corriere della Sera sier den tidligere statsministeren at han aldri forsvant.

- Jeg var faktisk aldri borte. Men uansett, her er jeg igjen, sier Berlusconi.

En kommentator i avisa La Repubblica omtalte blant annet Berlusconi som «politisk udødelig».

I 2013 førte en ny antikorrupsjonslov til at Berlusconi ikke kan stille til valg igjen før i 2019. Han prøver å få Den europeiske menneskerettighetsdomstolen til å oppheve forbudet, men sier at han uansett utfall vil lede valgkampen for Forza Italia.

Berlusconi, som har vært statsminister i tre perioder i fire forskjellige regjeringer, sier han vil legge fram et partiprogram som er basert på en flat skattesats og en minsteutbetaling til de fattigste. Han kom ikke med noen informasjon om hvordan forslagene skal finansieres.

Italia må innen våren 2018 holde parlamentsvalg. Datoen for valget er foreløpig ikke kjent.

(NTB)