- Jeg var aldri gravid

Natascha Kampusch benekter at hun fikk barn med kidnapperen i et TV-intervju.

SVARER PÅ BESKYLDNINGENE:  - Jeg fikk aldri barn med Wolfgang Priklopil.  Og jeg dekker ikke over en bande med pedofile seksmisbrukere, sier en åpenhjertig Natascha Kampusch fast under et intervju med den østerrikske tv-stasjonen ORF. Foto:Heinz-Peter Bader/REUTERS
SVARER PÅ BESKYLDNINGENE: - Jeg fikk aldri barn med Wolfgang Priklopil. Og jeg dekker ikke over en bande med pedofile seksmisbrukere, sier en åpenhjertig Natascha Kampusch fast under et intervju med den østerrikske tv-stasjonen ORF. Foto:Heinz-Peter Bader/REUTERSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Østerrikske medier meldte i forrige uke at et flertall i den parlamentariske komiteen som undersøker justismyndighetenes innsats i Kampusch-saken, går inn for at hele etterforskningen blir gjenopptatt og at alle beviser undersøkes på nytt.

Kidnapper drept? Bakgrunnen er blant annet en teori om at Nataschas kidnapper - Wolfgang Priklopil - ikke begikk selvmord noen få timer etter at han var avslørt - men at han ble drept av sin venn Ernst H. - som etterpå dumpet liket på jernbanesporet. Motivet skulle være at Ernst H. på denne måten ville skjule at han også hadde vært en aktiv deltaker i bortføringen - eller i det minste at han hadde vært fullt orientert om at kameraten holdt ei lita jente som fange i kjelleren.

DNA-jakt I forrige uke ble det også kjent at en østerriksk politimann på fritida hadde forsøkt å skaffe seg DNA-prøver fra ei åtte år gammel jente, som han var overbevist måtte være Nataschas hemmelige datter - som hun skulle ha fått med Wolfgang Priklopil. 

I går kveld gikk Natascha Kampusch (24) selv ut på den østerrikske tv-kanalen ORB og svarte direkte på mange av de spørsmålene som hun tidligere har avvist - med henvisning til at de blir for private.

- Umulig å argumentere - Det hele er sårende og vanskelig, for det er umulig å argumentere mot enkelte av de forutinntatte meningene.  Men det er likegyldig for bestemte folk, slår hun fast om bakgrunnen for at hun nå lar seg provosere til å åpne dører som hittil har vært lukket for offentligheten.

Natascha Kampusch sier at de mange teoriene omkring hennes bortføring er «en enorm psykisk belastning». 

Nei, lyder det kontante svaret på reporterens spørsmål om Natascha fikk barn med kidnapperen:

- Jeg tenker - som mange folk gjør - at nå går dette over alle grenser. Det er i grunnen opprørende og i grunnen er det egentlig utrolig. Man kan ikke si mye mer om det - jeg mangler ord.  

Det har lenge gått rykter om at Nataschas første spørsmål til den kvinnelige politilegen som undersøkte henne etter de 3096 dagene som Priklopils fange, var om det i ettertid er mulig å slå fast at en kvinne har fått et barn.  Nå bekrefter Natascha at historien stemmer, men at det utelukkende var noe hun spurte om for å stille sin egen nysgjerrighet.

Kjærester? - Dette er egentlig fullstendig absurd, og jeg blir dårlig bare ved tanken på at det finnes mennesker som har slik fantasi, nærmest freser hun - når intervjueren spør om hun og Priklopil i virkeligheten hadde et kjærlighetsforhold.

Natascha forteller om en morgen hun utenfor husdøra si ble møtt av en rasende kvinne, som holdt dagens avis foran seg - der det sto om en angivelig ny utvikling i saken:

- Hun skjelte meg ut og kom med de mest utrolige påstander, mens hun tilføyde at jeg er en løgnhals og et dårlig menneske. Slikt er sjokkerende og sårende - og det skjer ofte. 

- Du beskyldes også for å dekke over en bande med pedofile?       

- Alle vet hva som skjedde med meg, at jeg var fange i åtte og et halvt år. Jeg har sagt det som jeg kunne fortelle, det jeg visste.  Jeg ville aldri gjøre noe slikt. Jeg ville aldri hindre at slike forbrytere skulle bli stilt til ansvar, og jeg ville gjøre alt for å hindre at noe lignende skulle skje med andre mennesker. Om hun ble tvunget til å opptre i pornografiske filmer? - Det er naturligvis snakk om nok et fantasifoster, sier Natascha Kampusch - som forsikrer om at hun tross alt ikke angrer på at hun har gått ut i offentligheten om det som skjedde med henne.